Στο Ποτάμι τον έχουν ξεγραμμένο, στη ΝΔ όλα είναι έτοιμα για να γράψουν το όνομά του στο ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών του κόμματος. Ο λόγος για τον Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος σύμφωνα με στελέχη που ισχυρίζονται ότι έχουν γνώση του σχετικού παρασκηνίου, την προηγούμενη Παρασκευή συμμετείχε σε δείπνο εφοπλιστών και επιχειρηματιών, στα βόρεια προάστια, που τον παρότρυναν να ενταχθεί στη ΝΔ. Και την επομένη μιλούσε σε εκδήλωση στην επαρχία για το μέλλον της. κεντροαριστεράς!

Είναι προφανές ότι μόλις οι σχετικές πληροφορίες έφθασαν στο Ποτάμι υπήρξε αναστάτωση. Στελέχη της Σεβαστουπόλεως θεωρούν ότι ο βουλευτής του κόμματός τους παίζει διπλό παιχνίδι. «Αφού δεν μπόρεσε να ανατρέψει τον Σταύρο τώρα μένει μέσα για να τραβήξει το χαλί την κρίσιμη ώρα» λένε χαρακτηριστικά όσοι κινούνται σε αυτό το μήκος κύματος. Σύμφωνα με έγκυρους παρατηρητές των εξελίξεων στο κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη «είναι θέμα χρόνου να εκδηλωθεί η κρίση».

Μάλιστα εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του κόμματος «θα έπρεπε ο ίδιος να πιέσει τις εξελίξεις ώστε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση». Οι σχετικές πληροφορίες έπαιξαν τον ρόλο τους και στην αλλαγή στάσης του Ποταμιού σε σχέση με τη συμμετοχή του κόμματος στην κοινή επιτροπή θέσεων με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τις κινήσεις για την κεντροαριστερά. Υπέρ της συμμετοχής έριξε το βάρος του και ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε γνωστή η εμπλοκή για τη σύνθεση της επιτροπής, θέμα για το οποίο έγραψε το newpost.gr την προηγούμενη Κυριακή, ο πρώην πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ποταμιού και τον συμβούλεψε να μην κλείσει την πόρτα στη Φώφη Γεννηματά και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, δεδομένης και της πολιτικής ρευστότητας. Υπέρ της αλλαγής στάσης λειτούργησαν και οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν το Ποτάμι στο όριο εισόδου στη Βουλή.