Για μία ακόμη φορά ο Γιώργος Παπανδρέου έδειξε τις ελλείψεις του στο «μάθημα» της ελληνικής πολιτικής γεωγραφίας.
 
Πίστεψε ότι θα μπορούσε να κάνει την μεγάλη επιστροφή μεσολαβώντας προκειμένου να υπάρξει ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον ίδιο, τον Αλέξη Τσίπρα, τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη. Προκειμένου να το πετύχει αυτό και τον Βασίλη Λεβέντη θα δεχόταν στο κάδρο.
 
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο διάλογο για την κεντροαριστερά και τη συνάντηση των «ηγετών» του χώρου. Βάζοντας στην ίδια μοίρα το εξωκοινοβουλευτικό ΚΙΔΗΣΟ με το κυβερνών κόμμα και τους υπόλοιπους σχηματισμούς που συμμετέχουν στην τρέχουσα σύνθεση της Βουλής.
 
Η πρόταση απορρίφθηκε και ζητήθηκε από τον πρώην πρωθυπουργό να στείλει δύο στελέχη της επιλογής του στην επιτροπή θέσεων Δημοκρατικής Συμπαράταξης- Ποταμιού και Κινήσεων της κεντροαριστεράς. Οι θέσεις όμως φάνηκαν λίγες και κυρίως δεν είχαν φωτογραφικό ενδιαφέρον για τον Γιώργο Παπανδρέου.
 
Επανήλθε, λοιπόν, μετά την ανακοίνωση των ονομάτων, ζητώντας συνάντηση των «ηγετών» του χώρου. «Ο Ανδρέας Παπανδρέου αγαπούσε τις φωτογραφικές μηχανές, ο Γιώργος λατρεύει να βλέπει τον εαυτό του σε φωτογραφίες» επισήμανε στο newpost.gr συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, δείχνοντας την απογοήτευσή του για τη στάση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος.