Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία, ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διαγωνισμού από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔ, Χρήστος Κέλλας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Αναστάτωση επικρατεί στον ιατρικό κόσμο και την κοινωνία μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, που αφορά τις θέσεις γιατρών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) και στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (Μ.Α.Φ.).

Πέραν του γεγονότος ότι οι θέσεις προκηρύχτηκαν με καθυστέρηση 5 μηνών που είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 40 κρεβάτια Μ.Ε.Θ. και να θρηνήσουμε πάνω από 200 θύματα λόγω του κύματος της γρίπης του ιού Η1Ν1, "προκαλεί" ο τρόπος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

«Ο πίνακας των επιτυχόντων γιατρών που εστάλη από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον αρμόδιο Υπουργό είναι διαφορετικός από αυτόν που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του. Αν επισκεφθεί κάποιος την ιστοσελίδα του Κέντρου θα διαπιστώσει ότι συντάκτης των αρχείων των αποτελεσμάτων δεν είναι υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ ή μέλος της επιτροπής, αλλά μετακλητή υπάλληλος του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Πολάκη», σημειώνει ο κ. Κέλλας και προσθέτει:

Επίσης υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης δεν επικύρωσε οποιονδήποτε  πίνακα και το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έλαβε επισήμως τέτοιον πίνακα. Απόδειξη το γεγονός ότι για 72 θέσεις γιατρών, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει προς το παρόν 52 ενστάσεις.

«Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Πολάκη να κάνει το ΚΕΕΛΠΝΟ "offshore" του Υπουργείου Υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση.