current views are: 4

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση06:29

«Καρφιά» Μητρόπουλου: Έχουν ψηφιστεί στο μνημόνιο οι «προκλητικές» απαιτήσεις του ΔΝΤ

Με δημόσια τοποθέτηση του ο Αλέξης Μητρόπουλος, θέλησε να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς «νέες και προκλητικές απαιτήσεις» του Πολ Τόμσεν.

Δημοσίευση 06:29’

Με δημόσια τοποθέτηση του ο Αλέξης Μητρόπουλος, θέλησε να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς «νέες και προκλητικές απαιτήσεις» του Πολ Τόμσεν.

Με δημόσια τοποθέτηση του ο Αλέξης Μητρόπουλος, θέλησε να απαντήσει στους χαρακτηρισμούς «νέες και προκλητικές απαιτήσεις» του Πολ Τόμσεν και του ΔΝΤ, από κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΕΝ.ΥΠ.Ε.Κ.Κ. τόνισε:     

Αποκρύπτουν ή αγνοούν ότι τα μέτρα ύψους 3 δις € περίπου (1,5-2% του ΑΕΠ), που δήθεν τώρα εισηγείται ο κ.Τόμσεν, έχουν ήδη ψηφιστεί με τον νόμο του γ’ Μνημονίου 4336/2015 (ΦΕΚ Α 94/14-8-2015), άλλα ρητά (1,8 δις €) και άλλα προληπτικά (0,5-1% του ΑΕΠ)!

Μάλιστα τα ίδια αυτά στελέχη που δείχνουν τώρα να αιφνιδιάζονται έχουν ψηφίσει «τα μέτρα Τόμσεν» τον Αύγουστο του 2015!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ, πάντα πιστή στο καθήκον αλήθειας και έγκυρης ενημέρωσης του πολύπαθου λαού μας, αποκαλύπτει σήμερα ότι τα …επιπλέον αυτά μέτρα ύψους 3 δις € περίπου, που βάζει πιεστικά και εκβιαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο κ.Τόμσεν και η ηγεσία του ΔΝΤ, έχουν ψηφιστεί από όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου!

Ειδικότερα:

1ον) Στο άρθρο 2.1 της Παραγράφου Γ «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ-ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΩΝ» και στη σελ. 1016 του γ’ Μνημονίου 4336/2015 αναγράφεται ότι:

«Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπιστα διαρθρωτικά μέτρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρόθεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ.».

2ον) Εξάλλου σύμφωνα με άλλη ρύθμιση στον ίδιο νόμο (σελ. 1016):

«Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018. Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.».

3ον) Επιπροσθέτως, με άλλη διάταξη στον ίδιο πάντα νόμο (σελ. 1016) ρυθμίζεται ότι:

«Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών αποφάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.».

Επομένως, γίνεται αντιληπτό στον καθένα ότι σωρευτικά οι δεσμευτικές αυτές για τη χώρα μας ρυθμίσεις που τώρα επικαλείται ο κ.Τόμσεν και το ΔΝΤ, αλλά και τμήμα των ευρωπαϊκών θεσμών (Σόιμπλε κ.ά.), οδηγούν σε λήψη πρόσθετων μέτρων 3 δις € περίπου, πέραν των 5,4 δις € που ευθέως και ρητώς έχουν προβλεφθεί από το γ’ Μνημόνιο!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ θα δίνει καθημερινά τη μάχη της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσης των πολιτών και θα αποκαλύπτει πάντα την αλήθεια και την όποια συμπαιγνία σε βάρος του πολύπαθου λαού μας!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ δεσμεύεται να αγωνιστεί για την κατάργηση όλων των αντικοινωνικών, αντεργατικών και αντισυνταξιοδοτικών ρυθμίσεων που έχουν ψηφίσει οι μνημονιακές κυβερνήσεις.

Η ΕΝΥΠΕΚΚ καλεί όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου που ψήφισαν τις παραπάνω απαράδεκτες και καταπλεονεκτικές σε βάρος της χώρας μας ρυθμίσεις του γ’ Μνημονίου να πουν αμέσως όλη την αλήθεια στον λαό και να δεσμευτούν ότι, το συντομότερο δυνατόν, θα τις καταγγείλουν αφού οδηγούν τη χώρα σε γενικευμένη ύφεση, φτώχεια και βικτωριανή κοινωνική επιδείνωση!

 

 


σχετικα αρθρα