current views are: 3

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση08:18

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για τις διαπραγματεύσεις

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή με επίκεντρο τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. 

Δημοσίευση 08:18’

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή με επίκεντρο τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. 

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό με στενούς του συνεργάτες στο γραφείο του στη Βουλή με επίκεντρο τον νέο γύρο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές. 

Το κουαρτέτο, εξάλλου, έρχεται σήμερα στην Αθήνα, προκειμένου να ξεκινήσει τον καινούριο κύκλο συζητήσεων με τους έλληνες υπουργούς και να υπάρξει τελική σύγκλιση για τα ”αγκάθια” της διαπραγμάτευσης. 

 Χθες βράδυ, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου έκαναν γνωστό ότι μέσα στις διαφορετικές προτάσεις που κατατέθηκαν, προκειμένου να υπάρξει προσέγγιση ανάμεσα στους θεσμούς, είναι και αυτή για περαιτέρω μέτρα που θα αποφασιστούν μεν από τώρα αλλά θα εφαρμοστούν, εάν και μόνο εάν, δεν καλύψουμε το στόχο του 3,5% για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018.

Ωστόσο, η ελληνική πλευρά δεν έχει αποδεχτεί αυτή την πρόταση και η Αθήνα ξεκαθαρίζει ότι η τελική της θέση θα εξαρτηθεί από ολόκληρο το “πακέτο” που θα είναι στα τραπέζι και που, «προφανώς, θα συμπεριλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, η οποία, με βάση τη Συμφωνία του Ιουλίου, είναι προγραμματισμένο να αποφασιστεί αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση».

Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει θετικό σημείο για την ελληνική πλευρά, την ενισχυμένη κατανόηση για τις “κόκκινες γραμμές” στο αφορολόγητο και τις συντάξεις και προετοιμάζεται για την κατάθεση δύο νομοσχεδίων, για το φορολογικό και το ασφαλιστικό.

Ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός χαρακτηρίζεται η απόφαση της ΕΚΤ να συμπεριλάβει τις ελληνικές τράπεζες στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με την αποδοχή ομολόγων έκδοσης EFSF. 
 


σχετικα αρθρα