«Η όποια απόφαση για επιπλέον μέτρα θα ληφθεί εφόσον το πακέτο κλείσει» δήλωσε η Θεανώ Φωτίου.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σημείωσε πως «είναι μια πρόταση που εμφανίστηκε ξαφνικά με βάση την επιμονή του ΔΝΤ ότι είναι αδύνατο να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ, αν δεν φτάσουμε, τότε για κάθε μονάδα που θα είμαστε παρακάτω θα χρειαστεί να πάρουμε μέτρα».

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν θα κάνει βήμα πίσω από τη συμφωνία του Αυγούστου που προβλέπει μέτρα ύψους 5,4 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, η κυρία Φωτίου προανήγγειλε πως το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την Τετάρτη και η ψήφισή του θα πάει για μετά το Πάσχα.

Ερωτηθείσα για τη διένεξη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με δημοσιογράφο είπε πως ο κ. Πολάκης με τη χρησιμοποίηση της έκφρασης «έπρεπε να τον είχα θάψει 3 μέτρα κάτω από τη γη», αποκατέστησε την αξιοπρέπεια του.

«Είμαστε άνθρωποι ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους, τη φράση «μάζεψε το σκύλο σου» που είπε ο δημοσιογράφος στον υπουργό Υγείας για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, τον κ. Πολάκη, δεν θα τολμούσε ποτέ να την εκστομίσει ο δημοσιογράφος σε υπουργό της δεξιάς. Την ίδια στιγμή, θα είχε σταματήσει κάθε συνέντευξη. Θα είχε γίνει μεγάλο πατατράκ. Εμείς είμαστε κανονικοί άνθρωποι που μπορούμε να μιλάμε με άλλη γλώσσα στους ανθρώπους» πρόσθεσε.