Μετά την αναστάτωση που δημιουργήθηκε το Σαββατοκύριακο με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ, όλα δείχνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην επανίδρυση της και μάλιστα σύντομα. 

Όπως αποκαλύπτει, μάλιστα, στο newpost στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της ΝΔ μελετά το ενδεχόμενο διαγραφών των ατόμων που είναι υπαίτιοι για το χθεσινό ''φιάσκο'', όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς. 

Σύμφωνα, επίσης, με την ίδια πηγή, πρώτος στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι η ''ανασύσταση της ΟΝΝΕΔ'', χωρίς, ωστόσο, να κάνει σαφές, αν αυτό θα προλάβει να γίνει πριν από το συνέδριο του Σαββατοκύριακου ή αργότερα. 

Το ενδεχόμενο διάλυσης και επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ είχε γράψει και το newpost, τονίζοντας ότι ''διάλυση της ΟΝΝΕΔ σκέπτονται ορισμένοι μετά τα όσα συνέβησαν το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη''. 

Τις ενέργειες για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μήνυμά του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΝΔ:

Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα από όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αποζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.

Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Όλα όσα έγιναν σε μια τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Στην ομιλία μου στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, είπα ξεκάθαρα ότι “δεν θα ανεχθώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες”.

Στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν πραγματοποιήθηκε καμία εκλογική διαδικασία. Κατά συνέπεια δεν θα συμμετέχουν στο Συνέδριο του Κόμματος αντιπρόσωποι από το Συνέδριο της Νεολαίας. Οι ευθύνες για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση θα αποδοθούν άμεσα, όπως ορίζει το καταστατικό.

Τιμούμε την ιστορία της ΟΝΝΕΔ. Δίνουμε ισχυρή προοπτική στη σχέση μας με τους νέους και για αυτό προχωράμε αμέσως μετά το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ.

Αφήνουμε στο χθες τις αρνητικές νοοτροπίες και πρακτικές, τους μηχανισμούς εξυπηρετήσεων και διανομής προνομίων, που διάβρωναν τη νεολαία του Κόμματος και την απήχησή της στους νέους.

Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία.

Ανοιχτή σε όλους τους νέους. Συλλογική χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, ομάδες και ομαδάρχες.

Μια νεολαία που θα προβάλλει και θα υπηρετεί ιδέες και πολιτικές υπέρ των νέων, της κοινωνίας και της πατρίδας μας.