Τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο ξεκινά σήμερα από τα Ιωάννινα ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, υπογραμμίζοντας στην πρώτη του ομιλία ότι ''κούρεμα χρέους με κατεστραμμένη κοινωνία δεν γίνεται''. 

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι, κ. Ρήγας, για το ασφαλιστικό και το φορολογικό ζήτημα, είπε πως οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, έχουν συμφωνήσει οι ευρωπαϊκοί θεσμοί στο 97% και τώρα η κυβέρνηση προχωρά στην κατάθεση το σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε το ΔΝΤ για τη στάση που ακολουθεί στο ελληνικό ζήτημα, λέγοντας πως με στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα για την ύφεση και το πλεόνασμα, κάτι που έχουν παραδεχτεί και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, επιχειρεί να ακυρώσει τη συμφωνία που επετεύχθη.

Μάλιστα, άσκησε κριτική στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση που διατύπωσε σε συνέντευξη του στην Washigton Post , λέγοντας ότι στηρίζει τις διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει το ΔΝΤ.

Σε ερώτηση σχετική με το αν συνάδει η επιχειρηματολογία του ΔΝΤ με την ευνοϊκή στάση του απέναντι το κούρεμα του χρέους, απάντησε πως «κούρεμα του χρέους με κατεστραμμένη κοινωνία δεν γίνεται».

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, ο κ. Ρήγας τόνισε ότι αυτά έχουν αξία για την αποτύπωση της στιγμής και πως η κυβέρνηση δίνει μάχη με ειλικρίνεια και θα κριθεί στο τέλος της 4ετίας και υπογράμμισε:

Ούτε αριστερή παρένθεση θα γίνουμε, ούτε θα καταστρέψουμε την οικονομία. Η ευθύνη είναι δική τους.

Για το κείμενο των «53», ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως το κόμμα του, είναι δημοκρατικό και όχι κόμμα-νεκροταφείο. Παράλληλα, ανέφερε πως οι απόψεις είναι πλούτος και ότι η εμπειρία στων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει ώστε στο επόμενο διάστημα το κόμμα να έχει ενιαία αντίληψη και λειτουργία.