Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Βήμα FM τονίζοντας ότι ''βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσει... όπως όπως την αξιολόγηση''. 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη:

Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να παραμείνει στην εξουσία, άρα θα δοκιμάσει να βρει μια άκρη και να κλείσει όπως-όπως την αξιολόγηση, αλλά αν δεν τα καταφέρει έχει συνθέσει ήδη μουσική ηρωικής εξόδου, την οποία είδαμε να παίζει στην περίπτωση της καταγγελίας του ΔΝΤ, στην περίπτωση της μονομερούς κατάθεσης νομοσχεδίων πριν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, κτλ. 

Στην ίδια συνέντευξη, σχετικά με τα νέα μέτρα ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «δεν έχουμε κάποια δογματική τοποθέτηση εναντίον οποιουδήποτε μέτρου, γενικά, συμφωνεί η κυβέρνηση» και προσέθεσε: «Π.χ. αν η κυβέρνηση πει ότι θα προχωρήσει με ιδιωτικοποιήσεις μπροστά, όπως κάναμε και στην περίπτωση του ΟΛΠ για παράδειγμα και των αεροδρομίων, εμείς θα τις στηρίξουμε... Αν η κυβέρνηση προχωρήσει με το ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό σύστημα δημοσίων προμηθειών για να κάνει εξοικονόμηση δαπανών, θα στηρίξουμε αυτή την πρόταση. Όμως, από ό,τι βλέπω μέχρι στιγμής, η κατεύθυνση είναι να κλείσουμε κάποιες τρύπες δημοσιονομικές με έναν τρόπο βιαστικό και εμβαλωματικό, με κατεύθυνση κυρίως την αύξηση της φορολογίας, χωρίς να γίνεται άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα... Όλα αυτά εμάς, συνολικά, δεν μας εκφράζουν».