Στην ανάγκη να επιταχυνθούν τα σχέδια προώθησης επενδύσεων στο πακέτο Γιουνκέρ στάθηκαν κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν και τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Τράπεζες Επενδύσεων.

Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα στηρίξει κάθε ενέργεια που βοηθάει στην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI) και των χρηματοδοτικών εργαλείων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον κ. Κατάινεν, ότι η Νέα Δημοκρατία προς αυτήν την κατεύθυνση προγραμματίζει συνάντηση εργασίας με φορείς και επιχειρήσεις, με στόχο την παροχή τεχνικής βοήθειας από ειδικούς της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στην κατάρτιση των επενδυτικών σχεδίων προς χρηματοδότηση.

Στη συνάντηση παρευρεθήκαν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης, η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου Όλγα Κεφαλογιάννη και η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου.