current views are: 7

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση17:27

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΝΔ – Παραιτήθηκε ο Παπαμιμίκος από γραμματέας, διαγράφηκε ο Γεωργιάδης

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Δημοσίευση 17:27’

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Την παραίτησή του από τη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ενώ λίγη ώρα αργότερα ακολούθησε η διαγραφή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.

Ο κ. Παπαμιμίκος υπέβαλε την παραίτησή του στον αρχηγό του κόμματος, μετά την εκπεφρασμένη πρόθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει σε διαγραφές για το φιάσκο της ΟΝΝΕΔ το περασμένο Σαββατοκύριακο. 

«Αναλαμβάνω, για άλλη μία φορά, ευθύνες που μου αποδίδονται αλλά και δεν μου αναλογούν» τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Παπαμιμίκος και προσθέτει:

Γι αυτό το λόγο διευκόλυνα τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και του υπέβαλλα την παραίτησή μου από Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και από μέλος της Νέας Δημοκρατίας.  

Αλλά και στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Παπαμιμίκος, αφήνει αιχμές, λέγοντας πως κάποιοι έψαχναν άλλοθι για να τον διαγράψουν και υποστηρίζει:

Η αλήθεια βεβαίως είναι πως δεν ήμουν αρεστός. Δεν εξαρτιόμουν από μηχανισμούς και έλεγα πάντα ελεύθερα την άποψή μου. Όπως έκανα και πρόσφατα σχετικά με την θεσμοθέτηση τάσεων στο εσωτερικό της παράταξής μας, πρόταση που όπως γνωρίζετε θα κατέθετα για ψηφοφορία στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπαμιμίκος αναφέρει ότι αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται αλλά δεν του αναλογούν και ότι υπέβαλε παραίτησή του για να διευκολύνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «στον οποίο πραγματικά εύχομαι καλή επιτυχία και μακάρι να καταφέρει να ξαναενώσει την μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Την παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου ακολούθησε η ανακοίνωση διαγραφής από το κόμμα του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη:

Με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Ο κ. Γεωργιάδης δηλώνει άγνοια για τον λόγο της διαγραφής του, αφού -όπως σημειώνει- ουδέποτε κλήθηκε σε κανένα πειθαρχικό όργανο. Άφησε επίσης αιχμές για την ηγεσία της ΝΔ, λέγοντας ότι τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν σημασία.

Όπως έγραψε νωρίτερα ο newpost, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αποφασίσει να λάβει πειθαρχικά μέτρα κατά του Γραμματέα της ΝΔ, αλλά και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Βασίλη Γεωργιάδη και, όπως όλα δείχνουν, υπό την απειλή των διαγραφών, ο κ. Παπαμιμίκος οδηγήθηκε σε παραίτηση λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος. 

Συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη σημείωναν με νόημα ότι για τα έκτροπα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν «ευθύνες και έχουν ονοματεπώνυμο».  

Μετά τις εξελίξεις που τίναξαν στον αέρα το συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε το ξήλωμα και την επανίδρυση της οργάνωσης, ενώ εμφανιζόταν αποφασισμένος να διαγράψει τους κ.κ. Παπαμιμίκο και Γεωργιάδη, σε μία απόφαση που όμοιά της δεν υπάρχει στη γαλάζια ιστορία.

 


σχετικα αρθρα