current views are: 8

18 Απριλίου 2016
Δημοσίευση18:41

Εκτός ΝΔ και ο Βασίλης Γεωργιάδης: Δεν ξέρω γιατί διαγράφηκα, όχι στη διάλυση της ΟΝΝΕΔ

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ σήμερα η διαγραφή από τη ΝΔ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.

Δημοσίευση 18:41’

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ σήμερα η διαγραφή από τη ΝΔ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη.

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ σήμερα η διαγραφή από τη ΝΔ του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Βασίλη Γεωργιάδη έπειτα από το «φιάσκο» του συνεδρίου της «γαλάζιας» νεολαίας το σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση της διαγραφής:

Με εισήγηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη παραπέμφθηκε στην Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας, με το ερώτημα της διαγραφής, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Βασίλης Γεωργιάδης.

Όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Δεοντολογίας κ. Απόστολος Κράτσας, ο κ. Βασίλης Γεωργιάδης διεγράφη από μέλος του Κόμματος και ως εκ τούτου εξέπεσε αυτοδίκαια από το αξίωμα του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, καθώς και από κάθε άλλη κομματική ιδιότητα.

Ο διαγραφείς πρόεδρος στη δήλωσή του, αναφέρει ότι «δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο» και αφήνει αιχμές λέγοντας ότι τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν σημασία.

Ολόκληρη η δήλωσή του έχει ως εξής:

Η ΟΝΝΕΔ σήμερα στο πρόσωπό μου δέχθηκε μία άδικη και προσχεδιασμένη επίθεση. Αμφισβητήθηκαν τόσο η ύπαρξη και η προσφορά της όσο και η θεσμοθετημένη από το καταστατικό της Ν.Δ. αυτοτέλειά της.

Η ανεξάρτητη φωνή και βούληση των ΟΝΝΕΔιτισσών και ΟΝΝΕΔιτών ενοχλεί συστημικά κέντρα εξουσίας που τις προηγούμενες ημέρες είχαν ήδη αποκλείσει εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ από τις εσωκομματικές εκλογές αγνοώντας και παραβιάζοντας τις σχετικές αποφάσεις της ΚΕΦΕ.

Σχετικά με την διαγραφή μου, δεν γνωρίζω γιατί διαγράφηκα αφού ουδέποτε κλήθηκα σε κανένα πειθαρχικό όργανο επειδή προφανώς τα όργανα και το καταστατικό για κάποιους δεν έχουν καμία αξία.

Στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη παρουσία του προέδρου της Ν.Δ. κ. Κυριάκου Μητσοτάκη προφανώς η πολιτική αποτύπωση των συσχετισμών σε κάποιους δεν άρεσε. Οι ίδιοι κύκλοι που δυσαρεστήθηκαν από τα εκλογικά αποτελέσματα του Συνεδρίου, είχαν ήδη επιχειρήσει, το προηγούμενο διάστημα να μου επιβάλλουν ανεπιτυχώς να μεθοδεύσω συγκεκριμένες ποσοστιαίες εκπροσωπήσεις στην Κεντρική Επιτροπή και στους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ για το Συνέδριο. Επειδή, ο πρώτος τους στόχος που ήταν ο έλεγχος της Οργάνωσης απέτυχε, προχώρησαν στον δεύτερο στόχο του σχεδίου τους που ήταν η διάλυση της ΟΝΝΕΔ και η μετατροπή της σε μία ακόμη γραμματεία του Κόμματος.

Η προσπάθεια διάλυσης της ΟΝΝΕΔ θα με βρει αντίθετο και συντασσόμενο στο πλευρό των Νομαρχιακών Οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ και των Οργανώσεων της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για μια δυνατή, πολυτασική, μαζική και παρεμβατική ΟΝΝΕΔ.

Επειδή θα αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις για την νίκη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις επικείμενες φοιτητικές εκλογές, σχετικά με την απόφαση του πειθαρχικού που ποτέ δεν με κάλεσαν και ποτέ δεν συνεδρίασε μόνο το παρακάτω σχόλιο: Κανείς και ποτέ δεν θα μπορέσει είτε να κλείσει είτε να υποβαθμίσει την ΟΝΝΕΔ.

Μια φορά ΟΝΝΕΔίτης πάντα ΟΝΝΕΔίτης.


σχετικα αρθρα