Για τη νέα σελίδα που γυρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο, τονίζοντας ότι ''όταν ασκείς κριτική στον αντίπαλο, πρέπει να είσαι εντάξει με τα του οίκου σου''.

Σϋμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη σχετικά με τις εξελίξεις στην ΟΝΝΕΔ:

Δεν θέλω να κάνω τον εισαγγελέα, ούτε να κατηγορήσω προσωπικά κανέναν. Ενδεχομένως να υπήρχε μια πορεία κάποιων ετών κατά την οποία είχαν υιοθετηθεί ορισμένες πρακτικές σαν κι αυτές, πράγμα το οποίο οδήγησε να πιστέψουν ορισμένοι πώς τέτοιου είδους πρακτικές είναι σχεδόν πολιτικό έθιμο.

Ο κ.Χατζηδάκης τόνισε πως «όλες οι εικόνες από συνέδριο το Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε και το γεγονός ότι δεν έγινε ψηφοφορία για την εκλογή είτε των συνέδρων, είτε των μελών της κεντρικής επιτροπής της ΟΝΝΕΔ είναι προβλήματα που «δεν πρέπει να κρύβονται κάτω από το χαλί».

«Όταν ασκείς κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είσαι εντάξει με τα του οίκου σου» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να γίνει μια καινούργια αρχή, όχι μόνο σε επίπεδο νεολαίας αλλά και σε επίπεδο κόμματος και ότι αυτό αποτελεί προτεραιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δεν ισχυρίζεται κάνεις πως όλα όσα έχουν γίνει στην ΟΝΝΕΔ τα τελευταία χρόνια ήταν λάθος,ούτε ότι τα στελέχη της ΟΝΝΕΔ σε πολύ μεγάλη κλίμακα είναι προβληματικά, λέμε όμως ότι αποδείχτηκε ξεκάθαρα πως υπάρχει ένα πρόβλημα και ότι το ζητούμενο για μας δεν είναι να είναι η ΟΝΝΕΔ άπλα και μόνο ένας κομματικός μηχανισμός άλλα μια ομάδα ανθρώπων που θα είναι όχι μόνο νέοι στην ηλικία και στις ιδέες.

 Η ΟΝΝΕΔ έχει την αυτονομία της και πρέπει να την κρατήσει, είπε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επεσήμανε όμως, ότι πρέπει να βρίσκεται πάντα «ένα βήμα μπροστά από το κόμμα», με νεανικές και ριζοσπαστικές απόψεις.

Αναφερόμενος στη παραίτηση του κ.Παπαμιμίκου σχολίασε: «Ο ίδιος μίλησε δεν μου αρέσει από τη φύση μου να παριστάνω τον εισαγγελέα, στόχος μας είναι τώρα να περάσουμε στην επόμενη σελίδα και να γίνει η ΝΔ μια νέα αξιόπιστη λύση».

Στην ερώτηση αν όλα όσα συνέβησαν έβλαψαν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι βλάπτει περισσότερο» και επεσήμανε ότι ο κ.Μητσοτάκης μετέτρεψε ένα πρόβλημα σε μια ευκαιρία ανανέωσης και ότι κάνει πράξη το σύνθημα «όλα από την αρχή».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κατάφερε, ο κύκλος του λαϊκισμού πρέπει να κλείσει και όποιοι διαδεχθούν το ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δηλαδή που θέλουμε να τον δια δεχθούμε, πρέπει να είμαστε πολύ καλύτεροι χωρίς τρωτά τα οποία θα δημιουργούν καχυποψία στην κοινή γνώμη» σημείωσε.

Επόμενος σταθμός, πρόσθεσε, είναι το συνέδριο του κόμματος όπου «θα υιοθετηθούν αφενός μια σειρά από καταστατικές αλλαγές που θα επιχειρήσουν να κάνουν το κόμμα πιο ανοιχτό».

Ερωτηθείς, τέλος, για το ενδεχόμενο να προκληθεί ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος είπε ότι εκτιμά πως «τα πράγματα θα προχωρήσουν ομαλά», όπως φάνηκε και από μια σειρά τοποθετήσεις συναδέλφων βουλευτών.