Επίσκεψη Κοτζιά στο Παρίσι σήμερα και αύριο

Επίσκεψη Κοτζιά στο Παρίσι σήμερα και αύριο

Στο Παρίσι για επαφές με ομολόγους του θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση, συνομιλίες και δείπνο εργασίας με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Harlem Désir.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον  Γάλλο ομόλογό του Ζαν Μαρκ Ερό. Κατά τη συνάντηση, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17:15 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο μεσανατολικό, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρώπη, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.

Η εμβάθυνση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και ο περαιτέρω συντονισμός σε διμερείς πρωτοβουλίες θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της συνάντησης των δύο υπουργών.

 Αύριο, Τετάρτη 20 Απριλίου, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών (Quai d’ Orsay), με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Jean-Marc Ayrault. Μετά το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Υπουργών στους εκπροσώπους του Τύπου.
 
Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, επαφές με ακαδημαϊκούς και με μέλη δεξαμενών σκέψης.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο