Στο Παρίσι για επαφές με ομολόγους του θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς. 

Ο κ. Κοτζιάς θα έχει αρχικά κατ’ ιδίαν συνάντηση, συνομιλίες και δείπνο εργασίας με τον Γάλλο Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, κ. Harlem Désir.

Επίσης ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον  Γάλλο ομόλογό του Ζαν Μαρκ Ερό. Κατά τη συνάντηση, που θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 17:15 ώρα Ελλάδας, αναμένεται να συζητηθούν τα θέματα που αφορούν την προσφυγική κρίση, τη Συρία, τις προσπάθειες ειρηνευτικής διαδικασίας στο μεσανατολικό, τον ρόλο που διαδραματίζει η Ευρώπη, καθώς και τις σχέσεις της με την Τουρκία, υπό το φως της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου.

Η εμβάθυνση των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και ο περαιτέρω συντονισμός σε διμερείς πρωτοβουλίες θα αποτελέσουν τον κύριο στόχο της συνάντησης των δύο υπουργών.

 Αύριο, Τετάρτη 20 Απριλίου, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί στο Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών (Quai d’ Orsay), με τον Γάλλο Υπουργό Εξωτερικών, κ. Jean-Marc Ayrault. Μετά το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Υπουργών στους εκπροσώπους του Τύπου.
 
Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, επίσης, επαφές με ακαδημαϊκούς και με μέλη δεξαμενών σκέψης.