Όταν ξεκίνησε η συζήτηση πριν συνεργασίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, δηλαδή ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ, με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν προβλέψει πως αυτή η συνεργασία δύσκολα θα έχει ευτυχή κατάληξη. 

Μπορεί στο Ποτάμι να υπάρχουν πολλοί που επιθυμούν μια τέτοια συνεργασία κυρίως οι προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ, πολλοί όμως είναι και εκείνοι που θα επιθυμούσαν συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοδωράκης προσπαθεί να ισορροπήσει σε τεντωμένο σχοινί και μπορεί να είπε ναι στο να δημιουργηθεί η επιτροπή για την συγκρότηση του μεσαίου χώρου,  την ίδια ώρα όμως είπε ναι και σε πιθανή συνεργασία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και τα δύο δεν γίνονται λένε στελέχη του ΠΑΣΟΚ και πιστεύουν πως σε σύντομο χρονικό διάστημα ο κ. Θεοδωράκης θα κληθεί να αποφασίσει τι θα πράξει.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δέχεται πιέσεις από αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό του κόμματος, εκείνους που θέλουν Συμπαράταξη και εκείνους που θέλουν ΝΔ.

Στο newpost είχαμε γράψει νωρίς για τα προβλήματα που έχει το Ποτάμι αλλά και για την καχυποψία που υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη. Υπάρχουν εκτιμήσεις πως δεν είναι απίθανο το κόμμα του κυρίου Θεοδωράκη να σπάσει στα δύο.

Υπάρχουν και άλλοι που θεωρούν πως ο κ. Θεοδωράκης παίζει σε διπλό ταμπλό, έχοντας δει τις πολύ κακές δημοσκοπήσεις για το κόμμα του, λέει "ναι" και στους δύο, δηλαδή και στη Φώφη Γεννηματά και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με σκοπό να τρυγήσει μετριοπαθείς ψηφοφόρους που λένε ναι στις συνεργασίες και να καταφέρει να δώσει πνοή στο τραυματισμένο από τις δημοσκοπήσεις Ποτάμι.

Στη Χαριλάου Τρικούπη πάντως αν και βλέπουν και αναλύουν τα δεδομένα κρατούν χαμηλούς τόνους μη θέλοντας να δώσουν άλλοθι σε κανέναν για να σταματήσει η προσπάθεια για τη συνεργασία.