current views are: 5

19 Απριλίου 2016
Δημοσίευση10:38

Το μαύρο Lexus, το πανό και το οξυγόνο της ΝΔ

Το μαύρο τζιπ, μάρκας Lexus, με τα φιμέ τζάμια ήταν για ώρες στο πάρκινγκ πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγονταν το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. 

Δημοσίευση 10:38’

Το μαύρο τζιπ, μάρκας Lexus, με τα φιμέ τζάμια ήταν για ώρες στο πάρκινγκ πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγονταν το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. 

Το μαύρο τζιπ, μάρκας Lexus, με τα φιμέ τζάμια ήταν για ώρες στο πάρκινγκ πίσω από το κλειστό Γυμναστήριο του Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, όπου διεξάγονταν το Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ. Οι πόρτες του πολυτελούς αυτοκινήτου άνοιξαν και έκλεισαν αρκετές φορές. Δεκάδες Οννεδίτες μπήκαν και βγήκαν, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτει το newpost.gr, «πήραν γραμμή». 

Στο εσωτερικό του κτιρίου μια ομάδα γαλάζιων σπουδαστών του ΤΕΙ Σερρών πιάστηκε κυριολεκτικά στα χέρια, με μια άλλη ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ο λόγος, για το ξύλο που ακολούθησε, ήταν ένα πανό που είχε αναρτηθεί στην αίθουσα της κεντρικής εκδήλωσης. Στα πηγαδάκια λίγο πιο πέρα, ο μέχρι χθες πρόεδρος της Οργάνωσης, Βασίλης Γεωργιάδης προσπαθούσε να επιβληθεί στις διάφορες ομάδες χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτές ήταν τρεις από τις πολλές εικόνες που έβλεπε όποιος παρακολούθησε το 10ο τακτικό Συνέδριο της γαλάζιας νεολαίας στη συμπρωτεύουσα, τα αποτελέσματα-φιάσκο του οποίου, οδήγησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει πρωτοβουλίες για επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ και να δείξει την έξοδο στους Ανδρέα Παπαμιμίκο και Βασίλη Γεωργιάδη.

Ουσιαστικά τα όσα συνέβησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, ήταν μια προσπάθεια για έλεγχο του τακτικού Συνεδρίου της κεντροδεξιάς παράταξης που ξεκινά αυτή την Παρασκευή, δεδομένου ότι όποιος ήλεγχε την πλειοψηφία των 400 μελών της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, θα μπορούσε να επηρεάσει και τις ισορροπίες για τη νέα Πολιτική Επιτροπή του κόμματος, ενώ μέχρι την τελευταία στιγμή ο κ. Παπαμιμίκος δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος για Γραμματέας.

Αυτή τη φορά όμως, σύμφωνα με τα στελέχη της Συγγρού, οι σχεδιασμοί κομματικών στελεχών που θέλησαν να ελέγξουν για άλλη μια φορά την παράταξη, μέσω των μηχανισμών τους, δεν απέδωσαν, αλλά έφεραν τις αντίθετες συνέπειες. Καταλύτης ήταν τα αποτελέσματα που εκδόθηκαν από την ΟΝΝΕΔ το βράδυ της Κυριακής, χωρίς, όπως καταγγέλθηκε, να στηθούν κάλπες!

Είναι προφανές πλέον ότι η απόφαση του κ. Μητσοτάκη για επανίδρυση της Οργάνωσης και μη συμμετοχή των 400 νεολαίων που «εκλέχθηκαν» στο τακτικό Συνέδριο, αλλάζει άρδην το εσωκομματικό τοπίο, ενώ στέλνει και μήνυμα ότι ο ίδιος δεν θα κάνει πίσω στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση και ριζικό εκσυγχρονισμό του κόμματος. 

Μάλιστα, όπως σημείωνε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, «δεν μπορεί να έχουμε σύνθημα «Οξυγόνο για την κοινωνία», με στόχο του κόμματος την έξοδο της χώρας από την κρίση και η ΝΔ να εκπέμπει εικόνες «δυσοσμίας», που «πνίγουν τους πολίτες, αντί να τους δημιουργούν αίσθηση ελπίδα και εμπιστοσύνης ότι είμαστε μια ισχυρή πολιτική δύναμη που μπορεί να αποτελέσει διέξοδο για τον τόπο». Το τι τελικά θα γίνει πάντως θα φανεί την ερχόμενη Παρασκευή… 

  


σχετικα αρθρα