Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τον αναπλ. υπουργό Παύλο Πολάκη και τη διαφαινόμενη παρέμβαση στους διαγωνισμούς επιλογής 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης ρωτά τον υπουργό

Με βάση ποια διάταξη νόμου ο Αναπληρωτής Υπουργός, κ. Πολάκης, εξασφάλισε το δικαίωμα απόκτησης των πρωτότυπων φακέλων των υποψήφιων ιατρών και νοσηλευτών από τις αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, μάλιστα, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους;

Όπως σημειώνει στην επίκαιρη ερώτηση «το πεδίο συνάντησης του νόμου και της πρωτοφανούς στάσης του Υπουργείου Υγείας στους διαγωνισμούς για το διορισμό 100 ιατρών και 400 νοσηλευτών, χαρακτηρίζεται από αίσθηση ιδιαίτερης κρισιμότητας, καθώς η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν εξοπλίστηκε από τις απαραίτητες εγγυήσεις περί αξιοκρατίας και διαφάνειας».

Και καταλήγει σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο ότι «η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας φαίνεται απρόθυμη να ακολουθήσει το δόγμα του πολιτικού προϊσταμένου τής και Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, περί «Διασφάλισης της νομιμότητας και του Κράτους Δικαίου παντού»».

Την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, στον διαγωνισμό για τον διορισμό 100 γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείες (ΜΕΘ), επιβεβαιώνει έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟΌπως διαπιστώνεται από το έγγραφο ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους. Δηλαδή, δεν τις είχαν υπογράψει.