Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου ότι «προσβάλλει την κοινή λογική και τους πολίτες» και «παιανίζει της ήττες του».

«Αντί να απολογείται, θριαμβολογεί γιατί με τη ‘’διαπραγμάτευσή’’ της ανεβάζει συνεχώς το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες» συμπλήρωσε σε δήλωσή του ο κ. Κουμουτσάκος, κατηγορώντας τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι «παρουσιάζει τις συνεχείς ήττες της σαν συνεχείς νίκες».

«Όμως τίποτα πια δεν μπορούν να κρύψουν. Επιχειρήσεις κλείνουν, εργαζόμενοι απολύονται, επενδυτές φεύγουν, νέοι μεταναστεύουν. Και η κυβέρνηση, εκτός πραγματικότητας, συνεχίζει ανεύθυνα  να θριαμβολογεί», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, και καταλόγισε στην κυβερνητική εκπρόσωπο «επιλεκτική μνήμη».

Στη συνέχεια, ο κ. Κουμουτσάκος επικαλέστηκε αναφορές του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, στις 6 Απριλίου.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, ο κ. Ντομπρόβσκις είχε υπογραμμίσει ότι:

Το 2014 η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να ολοκληρώσει το πρόγραμμά της. Τα πήγαινε καλά με τους δημοσιονομικούς στόχους. Είχε επιστρέψει στην ανάπτυξη. Είχε επιστρέψει στη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Είχε ήδη χτυπήσει την πόρτα των αγορών. Ήταν εντός τροχιάς για να βγει από το μνημόνιο.

Παράλληλα -συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος- ο κ. Ντομπρόβσκις κατέληγε: 

Οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν αλλού.Αυτό υπονόμευσε την ανάπτυξη,  την οικονομική σταθερότητα. Εκεί που στην αρχή του 2015 προβλέπαμε ανάπτυξη 2,5% για το 2015, τώρα περιμένουμε 0%. Όλο αυτό έπληξε σφοδρά την ελληνική οικονομία.

Καταλήγοντας, ο κ. Κουμουτσάκος ζήτησε από την κυβέρνηση απαντήσεις «τώρα που τα θυμίσαμε όλα αυτά».