Πυρά κατά του Παύλου Πολάκη με αφορμή τη διαδικασία που ακολούθησε στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την επιλογή γιατρών για τις ΜΕΘ εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ Χρήστος Κέλλας, αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

«Η διαδικασία που ακολουθήθηκε στο διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ για την επιλογή γιατρών για τις ΜΕΘ και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, πέραν του γεγονότος ότι προκηρύχθηκε με 5μηνη καθυστέρηση, με αποτέλεσμα λόγω ελλείψεως κρεβατιών ΜΕΘ να θρηνήσουμε πάνω από 200 θύματα από τον ιό της γρίπης Η1Ν1, βρίθει και καταγγελιών για τον τρόπο έκδοσης των αποτελεσμάτων» ανέφερε ο κ. Κέλλας σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής και συνέχισε:

Η λίστα της αξιολόγησης την οποία εξέδωσαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει καμία σχέση ή έχει τεράστιες διαφορές με τη λίστα η οποία δημοσιοποιήθηκε τελικά και η οποία φέρει την υπογραφή συνεργάτη του πολιτικού γραφείου του Υπουργού (σ.σ. του κ. Πολάκη). Το θέμα θέλει διερεύνηση. Έχουν γίνει ήδη 52 καταγγελίες από γιατρούς για τις 72 θέσεις που βγήκαν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα ο κ. Κέλλας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η ΝΔ να ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το εν λόγω ζήτημα, γεγονός που όπως είπε, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ, εάν δηλαδή επικυρωθεί ή όχι η λίστα των επιτυχόντων γιατρών:

Προς το παρόν η λίστα των επιτυχόντων γιατρών δεν έχει επικυρωθεί ακόμα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Χθες συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ και θα επαναληφθεί αύριο. Περιμένουμε να δούμε τις πράξεις του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ αν θα υιοθετήσει και ποια λίστα και θα προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες.