Το νέο της κόμμα με όνομα «Πλεύση Ελευθερίας» και σήμα ένα καράβι παρουσιάζει αυτή την ώρα η πρώην πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Θέατρο Χυτήριο.

Στην εκδήλωση, παρουσία πλήθους κόσμου, η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσιάζει τις θέσεις και τα στελέχη του νέου κόμματος, στο οποίο θα είναι επικεφαλής.

Κατά την τοποθέτησή της η πρώην πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε πως το νέο κόμμα στρέφεται «κατά της ολιγαρχίας, ξεκινώντας έναν αγώνα εναντίον ενός απολυταρχικού καθεστώτος και ενός συστήματος διαπλοκής, που χρησιμοποιεί την μιντιακή προπαγάνδα, για να διαιωνίζεται».

«Χαράσσουμε το μέλλον μας χωρίς Τρόικα, χωρίς Κουαρτέτο και χωρίς οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα» υπογράμμισε, σε άλλο σημείο της ομιλίας της και υπογράμμισε πως το νέο κόμμα είναι ανοιχτό σε όλους. «Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας το λαό να «αγκαλιάσει» την Πλεύση Ελευθερίας -κάτι που, σύμφωνα με τα λόγια της, είναι πράξη ανυποταγής.

Σε λίγες μέρες το Μνημόνιο θα συμπληρώσει έξι χρόνια, είπε ακόμα και έκανε λόγο γιαγια αγώνα απελευθέρωσης της χώρας, αλλά και για αγώνα «ώστε να μην συμπληρώσει 50ετία το Μνημόνιο, όπως προβλέπεται στο πρώτο Μνημόνιο, αλλά ούτε και επταετία-οκταετία, όπως προβλέπεται στο τρίτο Μνημόνιο».

Αναφερόμενη στο περσινό δημοψήφισμα, η ίδια έκανε λόγο για «πραξικόπημα» και είπε ότι τα κόμματα που βρίσκονται στη Βουλή αυτήν την στιγμή δεν εκφράζουν ούτε κατά το 50% τη βούληση του ελληνικού λαού, όπως αυτή εκφράστηκε από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.

Στη συνέχεια εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης τονίζοντας πως «πρέπει να φύγουν». Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφέρει σε τίποτα από «το φθαρμένο και διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς του παρελθόντος, που ενδιαφέρεται μόνο για τη νομή της εξουσίας».

«Θέλω να σας υποσχεθώ ότι θα είμαστε πολλές και πολλοί στην πρώτη γραμμή» είπε και υποσχέθηκε ότι «όσο ζω και αναπνέω και όσο υπάρχει η Πλεύση Ελευθερίας, δεν θα υπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος, που θα αισθανθεί μόνος του στη μάχη. Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μάχη απελευθέρωσης και θα την κερδίσουμε, αν την δώσουμε όλοι μαζί» κατέληξε.

Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της Νίκος Κωνσταντόπουλος και Λίνα Αλεξίου.

Εκεί και η Ραχήλ Μακρή, η οποία από καιρό είχε συνταχθεί στο πλευρό της πρώην προέδρου της Βουλής. Μάλιστα η πρώην βουλευτής πλησίασε την μητέρα της Ζ.Κωνταντοπούλου, την αγκάλιασε θερμά και τη φίλησε ενώ εκείνη της είπε: «Μην φοβάστε τίποτα. Προχωρήστε».

Στις διεκδικήσεις του νέου πολιτικού σχηματισμού της αντιμνημονιακής Αριστεράς περιλαμβάνεται και η διαγραφή του δημόσιου χρέους.  

Χαρακτηριστικό ότι στην έναρξη της εκδήλωσης ακουγόταν από τα μεγάφωνα το τραγούδι «People have the power», που ήταν συνυφασμένο με την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ.