current views are: 5

20 Απριλίου 2016
Δημοσίευση04:08

Ο Μητσοτάκης θέλει να κλείσει και το κεφάλαιο εσωστρέφεια στη Ν.Δ

Οι πρωτοβουλίες των τελευταίων 24ώρων από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά η κίνηση πυγμής έναντι όσων έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, μοιάζουν να του δίνουν πόντους στην κοινή γνώμη. 

Δημοσίευση 04:08’

Οι πρωτοβουλίες των τελευταίων 24ώρων από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά η κίνηση πυγμής έναντι όσων έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, μοιάζουν να του δίνουν πόντους στην κοινή γνώμη. 

Οι πρωτοβουλίες των τελευταίων 24ώρων από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, ειδικά η κίνηση πυγμής έναντι όσων έγιναν στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη, μοιάζουν να του δίνουν πόντους στην κοινή γνώμη. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα ΜΜΕ κυριάρχησε η εικόνα ενός ηγέτη που βάζει τέλος σε κατεστημένες αντιλήψεις ετών και κοιτά, αδιαμεσολάβητα, την κοινωνία. 

Το επόμενο βήμα για τον Πρόεδρο της Ν.Δ. είναι να γοητεύσει και το, διαφορετικών χαρακτηριστικών, κομματικό ακροατήριο. 

Ο κ. Μητσοτάκης οδεύει προς το Συνέδριο της Ν.Δ, (ξεκινά την Παρασκευή και ολοκληρώνεται την Κυριακή) έχοντας επιτύχει να επιβάλλει τους συσχετισμούς που θα επιθυμούσε – σε αυτό «βοήθησε» τα μάλλα και η εξέλιξη στην ΟΝΝΕΔ και ο αποκλεισμός των νεολαίων από το Συνέδριο -, «γράφοντας» μία σημαντική δημοσκοπική διαφορά από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας πολύ πρόσφατη την εντολή της βάσης του κόμματος στο πρόσωπό του. 

Ωστόσο, οι εντάσεις παραμένουν, όπως κατέδειξε και η χθεσινή παραίτηση του Φιλ. Ταυρή από την Προεδρία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. Στόχος του Προέδρου της Ν.Δ. είναι με τις δύο ομιλίες του στο συνέδριο του κόμματος, την Παρασκευή και στο κλείσιμο των εργασιών την Κυριακή, να βάλει τέλος στο κεφάλαιο της εσωστρέφειας που έχει ανοίξει εδώ και πολύ καιρό στο κόμμα και κορυφώθηκε τα τελευταία 24ώρα. Με θετικό μήνυμα τόσο για το κόμμα όσο κυρίως για την Ελλάδα, με βασικούς αποδέκτες του μηνύματά του τους απλούς πολίτες (κάποιοι εκ των οποίων στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του νέου προγράμματος θα δώσουν το παρόν, αν και μη μέλη της ΝΔ) και, κυρίως, διαβεβαιώνοντας για το άνοιγμα του κόμματος στους πολίτες, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει με το συνέδριο να γυρίσει σελίδα στη Ν.Δ. και να την εμφανίσει έτοιμη όχι μόνον να κυβερνήσει αλλά να καταστεί κυρίαρχος πολιτικός πόλος στο πολιτικό σκηνικό. Άλλωστε, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και οι επιτελείς του δεν θέλουν απλώς να επιλεγεί η Ν.Δ., όποτε κι αν γίνουν εκλογές, ως το «λιγότερο κακό» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως συνειδητή επιλογή για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Το σχέδιο καταστατικού, που ετέθη χθες σε διαβούλευση, έχει ήδη πτυχές υπέρβασης του κομματικού μικρόκοσμου των τελευταίων ετών ενώ η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ορίσει θητεία, με πρώτη εφαρμογή στη δική του Προεδρία, μετράει στα θετικά των προτεινόμενων αλλαγών. 

Ως προς τις ομιλίες στο Συνέδριο, εκεί όπου με την εξαίρεση ενδεχομένως κάποιων στελεχών δεν αναμένεται να υπάρξει κριτική, τα πρωτοκλασάτα στελέχη προγραμματίζεται να μιλήσουν τη δεύτερη ημέρα, δηλαδή το Σάββατο 23 Απριλίου. Μοναδική εξαίρεση ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, που θα μιλήσει για το πρόγραμμα, αλλά και ο πρ. Πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι και θα μιλήσουν την Κυριακή.


σχετικα αρθρα