current views are: 4

20 Απριλίου 2016
Δημοσίευση08:27

Τσίπρας: Η ΝΔ ψαρεύει σε θολά νερά ακροδεξιού ακροατηρίου – Όαση ασφάλειας η Ελλάδα

Πυρά απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ασφάλεια, τονίζοντας ότι το κόμμα του υιοθετεί αυτή την αφήγηση και μάλιστα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Δημοσίευση 08:27’

Πυρά απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ασφάλεια, τονίζοντας ότι το κόμμα του υιοθετεί αυτή την αφήγηση και μάλιστα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πυρά απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλή​ς στη συζήτηση για την ασφάλεια, τονίζοντας ότι το κόμμα του υιοθετεί αυτή την αφήγηση και μάλιστα πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό:

Σκοπός σας να ψαρέψετε στα θολά νερά ακροδεξιού ακροατηρίου, σκοπός να αναδείξετε ακροδεξιά ατζέντα, να συσπειρώσετε την ακραία δεξιά πτέρυγα του κόμματός σας,  κάνετε ζημιά και στη χώρα και στην παράταξή σας. Όποτε σηκώσατε παντιέρα ακροδεξιάς ρητορείας, καταφέρατε να ενισχύσετε εκλογικά τη Χρυσή Αυγή. 

Όπως υπογράμμισε ”τον μύθο της καταστροφής επιχειρείτε και για την προσφυγική κρίση”, ενώ κάλεσε τη ΝΔ να δείξει αίσθημα ευθύνης στην προσπάθεια να συνδέσει το προσφυγικό και την ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι ”κανείς δεν έχει διανοηθεί στην Ευρώπη να υπονοήσει ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας στην Ευρώπη, ενώ από πουθενά δεν τεκμηριώνεται η διασύνδεση του προσφυγικού με την τρομοκρατία, η ΝΔ υιοθετεί αυτή την αφήγηση και επιχειρεί να τη μεταφέρει στην πλάτη της χώρας, λίγο πριν την έναρξη τουριστικής περιόδου”.

Όπως τόνισε:

Κύριε Μητσοτάκη υιοθετείτε τον ισχυρισμό ότι η ασφάλεια των πολιτών τίθεται σε αμφιβολία λόγω επιθέσεων στις Βρυξέλλες και προσφυγικού, το αφήγημα των πιο ακροδεξιών μισαλλόδοξων κομμάτων στην Ευρώπη, η θέση εκείνων που κλείνουν τα σύνορα και υψώνουν τείχη.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε τι επιδιώκει η ΝΔ με αυτή τη συζήτηση, λέγοντας ότι τα κίνητρα της είναι σαφή.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα ”η Ευρώπη μαστίζεται από τρεις κρίσεις: οικονομική, προσφυγική, ασφαλείας, η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο 2 εκ των 3, οικονομικής και προσφυγικής, ταυτόχρονα όμως αποτελεί όαση ασφάλειας και σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή”.

Πρόσθεσε, δε, ότι είναι ”μοιραίες οι επιλογές του παλιού πολ. συστήματος, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την έξοδο από την κρίση, το επιβεβαιώνουν τα οικονομικά δεδομένα”. 

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι ”η κλιμάκωση της έντασης δεν είναι οδηγός για τα κρίσιμα εθνικά θέματα και στις προκλητικές αξιώσεις της Τουρκίας, επιλέγουμε πολιτική την πολιτική του διαλόγου, καθώς η ελληνική κυβέρνηση βρισκεται με την χώρα σε μια διαδικασία διαλόγου και ενεργητικής διπλωματίας. 

Έκανε, επίσης, μνεία στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, η οποία, όπως ανέφερε ότι έχει φέρει δραστικά αποτελέσματα και ελέγχονται πλήρως οι προσφυγικές ροές. 

Υπογράμμισε, δε, από το βήμα της Βουλής ότι η Ελλάδα δεν αντιμετωπίζει θέμα ασφάλειας, τονίζοντας ότι ”φαίνεται ότι η ΝΔ θέλει κ τρίτο μύθο, ότι η χώρα έχει και θέμα ασφάλειας  και αυτό είναι μια επικίνδυνη στάση, εθνικά ανεύθυνη”. 

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου το περασμένο Σάββατο, τονίζοντας ότι ‘‘η Ελλάδα γίνεται έννοια ταυτόσημη της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς και είναι λόγος υπερηφάνιας οι εικόνες από την επίσκεψη των 3 θρησκευτικών ηγετών. Ο Πάπας ανέδειξε τη χώρα διεθνώς, τον ευχαριστούμε. Ήταν πρωτοφανές το κύμα αλληλεγγύης προς τη χώρα για το προσφυγικό, από τον Ομπάμα μέχρι τον Πάπα.  Η Ελλάδα πλέον γίνεται πρωταγωνιστής μια προσπάθειας που έχει στον πυρήνα της την ειρηνική συνύπαρξη. Οι θρησκευτικοί ηγέτες είπαν ότι δεν είναι η χριστιανική Ευρώπη που υψώνει τείχη”. 

Παράλληλα, εμφανίστηκε δηκτικός απέναντι στον Αντώνη Σαμαρά σημειώνοντας:

Αν η προσφυγική κρίση αντιμετωπιζόταν με τον τρόπο της κυβ. Σαμαρά, η εικόνα θα ήταν κλειστά κέντρα για όλους, η πολιτική των επαναπροωθήσεων στη θάλασσα, η εικόνα των στιβαγμένων ψυχών στην Πάτρα κ την Ηγουμενίτσα.  Η εικόνα της ΝΔ για το προσφυγικό εμπεριέχει τη σκληρή κ ωμή καταστολή. Ο κ. Σαμαράς δίχασε τον ελληνικό λαό, κ. Μητσοτάκη καλύπτετε πλήρως τις ημέρες και τα έργα του. 

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί τώρα στην Αστυνομία σε σχέση με την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ:

Η ΝΔ είναι προσκολλημένη σε έναν τρόπο δράσης της Αστυνομίας που θυμίζει παλαιότερες εποχές. Παραλάβαμε Αστυνομία με το αντανακλαστικό της καταστολής. Τα όργανα της τάξης οφείλουν να δρουν με τον πλέον ήπιο κ μελετημένο τρόπο. Κάθε αστυνομικός να γνωρίζει ότι έχει κόκκινες γραμμές στο τι μπορεί να πράξει. Όταν παραλάβαμε το υπ. Προστασίας του Πολίτη δεν λειτουργούσαν τα μισά οχήματα της αστυνομίας, ανακαλύψαμε ρουσφέτια, η τροφοδοσία στα κέντρα κράτησης ήταν νομικά έωλη. Η κατάσταση που παραλάβαμε δεν τιμά την προηγούμενη κυβέρνηση. 

«Δεν θα επιτρέψουμε να συκοφαντηθεί η χώρα και ο λαός μας, την ώρα που τα μάτια της ανθρωπότητας είναι στραμμένα εδώ και πολλές φορές δακρύζουν μπροστά στην προσπάθεια των Ελλήνων να υπερασπιστούν την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη, κατοχυρωμένες αρετές και αξίες που συνάδουν με την κουλτούρα και τις αξίες μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός.


σχετικα αρθρα