«Έχει γίνει λάθος στη μοριοδότηση και θα αναρτηθούν νέοι πίνακες» παραδέχτηκε εξερχόμενος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Ο κ. Πολάκης μετέβη στο κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά και τις αποκαλύψεις για παρέμβασή του προκειμένου να διορισθούν 100 γιατροί στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που είχε ανατεθεί στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης τόνισε ότι θα επανεξεταστούν οι ενστάσεις και θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων προκειμένου άμεσα να πάει κόσμος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο υπουργός Υγείας έκανε λόγο για λάθη στην μοριοδότηση, τα οποία όπως είπε διορθώθηκαν και αναρτήθηκε ο προσωρινός πίνακας. Από εκεί και πέρα, σημείωσε, θα γίνουν οι ενστάσεις και θα εξεταστούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο παραίτησής του ο Παύλος Πολάκης απάντησε με μια μαντινάδα, κλείνοντας το θέμα. 

Χθες το Βήμα έφερε στη δημοσιότητα πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ, που επιβεβαιώνει την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο διαγωνισμό για τον διορισμό 100 ιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όπως ανέφερε η εφημερίδα, «διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για διορισμό 400 νοσηλευτών».

Ωστόσο, σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας, παραθέτει τις παρατυπίες που υπάρχουν μετά από σχετική διασταύρωση των πινάκων του ΚΕΕΛΠΝΟ και ουσιαστικά παραδέχεται πως οι συγκεκριμένοι φάκελοι ελέγχθηκαν.

«Προφανώς, κάποιοι εξ’ αυτών είχαν ″μπάρμπα στην Κορώνη″, ή έστω σε γειτονικό νομό…», αναφέρει ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και καλεί κάθε ενδιαφερόμενο που έχει έννομο συμφέρον να αναζητήσει τη διασταύρωση των στοιχείων. Επιπλέον, επισημαίνει ότι για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσαρτήθηκε και καταρτίστηκε Πίνακας Κριτηρίων, καθώς και Πίνακας Κατάταξης, με πρωτοβουλία του υπουργού, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ, όπως αυτές ορίζονται και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του.