current views are: 5

20 Απριλίου 2016
Δημοσίευση08:42

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δεν θα ανεχθούμε να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως «η ασφάλεια είναι όρος απαραίτητος για τη συλλογική ευημερία και θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους». Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα ανεχθεί να γίνει η χώρα «ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μιας θεωρητικής ελευθερίας».

Δημοσίευση 08:42’

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως «η ασφάλεια είναι όρος απαραίτητος για τη συλλογική ευημερία και θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους». Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα ανεχθεί να γίνει η χώρα «ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μιας θεωρητικής ελευθερίας».

Επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας πως «η ασφάλεια είναι όρος απαραίτητος για τη συλλογική ευημερία και θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους». Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ δεν θα ανεχθεί να γίνει η χώρα «ξέφραγο αμπέλι στο όνομα μιας θεωρητικής ελευθερίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την ασφάλεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

Η ελευθερία του κάθε πολιτή σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου. Τα όρια καθορίζει ο νόμος. λεί δικαίωμα του κάθε πολίτη. Η ασφάλεια κύριε Τσίπρα είναι όρος απαραίτητος για τη συλλογική ευημερία. Προϋπόθεση για την ευημερία. Θεμελιώδης υποχρέωση του κράτους. Η δημοκρατία δεν θέλει φοβισμένους πολίτες. Θέλει ασφαλείς και δημιουργικούς ανθρώπους. 

«Η εμπέδωση και η ενίσχυση της ασφάλειας απαιτούν διαρκή εγρήγορση. Χρειάζεται κατάλληλος σχεδιασμός και πολιτική ασφάλειας», επεσήμανε και πρόσθεσε πως «ουδείς επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε αστυνομικό κράτος. Το κράτος οφείλει να μεγιστοποιεί τις ανθρώπινες ελευθερίες».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Μητσοτάκης εξαπολύοντας πυρά στον Αλέξη Τσίπρα είπε:

Κράτος δικαίου, αστυνομία, είναι λέξεις που σας προκαλούν αλλεργία. Μόλις χθες είδα μια ανακοίνωση από τον τομέα δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που άλλη μια φορά καλεί τον υπουργό να προχωρήσει στον εκδημοκρατισμό της ελληνικής αστυνομίας. Δεν λειτουργεί δημοκρατικά η αστυνομία κύριε Τσίπρα; Δεν σας φαίνεται παράξενο ότι η αξιωματική αντιπολίτευση στήριξε δικό σας υπουργό και αναφέρομαι τον κύριο Πανούση. Σήμερα ο πρύτανης που στήριξε την κατάληψη είναι σπίτι του και ο κ. Πανούσης ιδιωτεύει. 

«Ένα τμήμα της αριστεράς αρνείται ακόμα να καταδικάσει τη βία από όπου και αν προέρχεται. Και δεν αναφέρομαι στην τρομοκρατία. Η τρομοκρατία είχε ιδεολογικό πρόσημο και τα θύματά της το ίδιο», ανέφερε και τόνισε:

Διαλύουμε σήμερα μια αγκύλωση που έχει επιβάλλει στο δημόσιο διάλογο μια αριστερίστικη λογική που βασίζεται σε άρνηση: Την καταδίκη βίας απ’ όπου και αν προέρχεται. Ο δρόμος της τήρησης των νόμων είναι ο σωστός δρόμος και αυτό θα κάνουμε και πράξη. 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε:

Τι κάνατε αυτούς τους 15 μήνες; Πριν από λίγες ημέρες δυνάμεις των Σκοπίων άσκησαν βία σε ελληνικό έδαφος. Και το ανήκουστο γεγονός συνέβη στην Ειδομένη, το πιο ευαίσθητο σημείο τώρα του ελληνικού κράτους. Ένα κορίτσι χθες έχασε τη ζωή του. Οι δήμαρχοι σας έχουν στείλει μια επιστολή: οι συνθήκες είναι εκτός ελέγχου και εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια. Δεν έχουμε λάβει καμία απάντηση παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας. Ισως τους απαντήσετε κάποια στιγμή. Πηγαίνετε να κάνετε μια βόλτα στην Ειδομένη και το Ελληνικό για να δείτε που έχει πνιγεί ο ανθρωπισμός του Πρώτη φορά αριστερά. 

«Έχουμε φτάσει στο σημείο οι πρόσφυγες να πιστεύουν τους αλληλέγγυους και όχι το ελληνικό κράτος. Είστε απόντες», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

Εγκαλείτε εμάς ότι δυσφημούμε τη χώρα εν όψει της τουριστικής περιόδου όταν εσείς πριν από δύο ημέρες αρχίσατε να αδειάζετε τον Πειραιά. Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα θα μετατρέπονταν κεντρικές πλατείες σε καταυλισμούς προσφύγων. Μόνο στην Ελλάδα βαπτίζεται η ανομία ανθρωπισμός. 

«Εμείς ζητάμε κλειστά κέντρα για τους παράτυπους μετανάστες, κάτι στο οποίο συμφωνήσατε και εσείς στο συμβούλιο αρχηγών», συνέχισε και αναφερόμενος στην τρομοκρατία είπε: 

Δικό σας στέλεχος, ο κ. Λάμπρου είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με αρκετούς έγκλειστους τρομοκράτες στον Κορυδαλλό. Αναρωτιέμαι κ. Τσίπρα αν ακόμα και σήμερα εξαργυρώνετε κάποια γραμμάτια. Η απόσταση που χωρίζει μια βαριοπούλα από μια μολότοφ και ένα καλάσνικοφ είναι τελικά μικρή. Είναι η θεωρία των σπασμένων παραθύρων. Μια πράξη σχετικά ανώδυνη μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση της βίας. Η ανοχή απέναντι στα ”παιδιά” κινδυνεύει να θρέψει μια νέα γενιά τρομοκρατών.

Σχετικά με την Ελληνική Αστυνομία και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «οι ληστείες αυξήθηκαν. Οι κλοπές και οι διαρρήξεις αυξήθηκαν. Η εικόνα ανομίας επέστρεψε στις μεγάλες πόλεις. Ακυρώθηκε το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης για πεζές περιπολίες» και συμπλήρωσε:

Καταργήθηκε ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονίας. Καταργήθηκε η ομάδα Δ, με αποτέλεσμα σήμερα να αλωνίζει ο Ρουβίκωνας, αφού ξέρει ότι δεν υπάρχει ομάδα άμεσης επέμβασης. Η κυβέρνηση είχε διακηρύξει ότι θα αφαιρέσει 2000 αστυνομικούς από την υπηρεσία προσώπων. Πόσοι απασχολούνται αλήθεια κύριε Τόσκα;

«Ο αστυνομικός σήμερα αισθάνεται απαξιωμένος. Όλοι οι αστυνομικοί που σας άκουσαν αισθάνονται πιο απαξιωμένοι. Πόσοι ικανοί αξιωματικοί καρατομήθηκαν σε νεαρή ηλικία κύριε Τσίπρα; Η ουσία είναι μία και αυτό δεν δέχεται αμφιβητηση: Δεν αποτελούν για εσας πολιτική προτεραιότητα η ασφάλεια. Απαιτείται σοβαρή πολιτική ασφάλειας που θα έχει επίκεντρό της τον πολίτη. Απαιτείται η δημιουργία ενός ενιαίου χώρου ασφάλειας. Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό πλαίσιο με τελείως διαφορετικές δομές», επεσήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε, η ΝΔ καταθέτει ολοκληρωμένη πρόταση «που θα κάνει τη ζωή των πολιτών ασφαλέστερη» και εξήγησε:

Προτείνουμε τη συγκρότηση ενιαίιου υπουργείου ασφάλειας, ένα υπουργειο ομπρέλα που θα συντονίζει τους τομείς της ασφάλειας. Να δημιουργηθεί επίσης μια επιτελική δομή στα σώματα ασφαλείας. Είναι επίσης απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα κέντρο συντονισμού πολιτικής ασφαλείας. Και ένας φορέας επιτήρησης των συνόρων. Να δημιουργηθούν επίσης δομές επικοινωνίας για την τοπική αυτοδικοίηση σε σχέση με την ασφάλεια. 

Σε άλλο σημείο, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι «η αξιοποίηση πολιτικών, στρατιωτικών πληροφορίων είναι δομικής σημασίας» και «η ΕΥΠ έχει ανάγκη ενός σοβαρότητου εκσυγχρονισμού».

«Να συγκροτήσουμε ένα ολιγομελές όργανο που να αναφέρεται στον πρωθυπουργό, στο οποίο θα έχουν ρόλο τα υπουργεία Ασφάλειας, Άμυνας, με χαμηλό κόστος. Ένα νέο υπουργείο εσωτερικών και ασφάλειας, μια σύγχρονη υπηρεσία πληροφοριών και ένα συμβούλιο είναι το τρίπτυχο για την ασφάλεια», πρότεινε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι αναγκαία επίσης η συνεργασία των δικών μας υπηρεσιών με τις ευρωπαϊκές αστυνομικές υπηρεσίες. Ομως και γι’ αυτό η κυβέρνηση εκπέμπει θολά μηνύματα», πρόσθεσε

Όπως κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης:

Η ασφάλεια των πολιτών και της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτη. Είναι μια δέσμευση που η ΝΔ θα την κάνει πράξη χωρίς εκπτώσεις. Για εμάς η ατομική ασφάλεια είναι προϋπόθεση δημοκρατίας. Η επόμενη κυβέρνηση θα αποκαταστήσει την ασφάλεια. Πολίτες με αυτοπεποίθηση σε μια Ελλάδα με αυτοπεποίθηση.  

Δεν υπάρχει θεμιτή και αθέμιτη βία. Όσο τα μέτρα ασφαλείας στις μεγάλες χώρες αυξάνονται, τόσο οι τρομοκράτες θα αναζητήσουν άλλους, πιο τρωτούς στόχους. Η Ελλάδα ήταν είναι και πρέπει να παραμείνει ασφαλής. 


σχετικα αρθρα