«Έχετε βάλει τη χώρα στον αυτόματο πιλότο και κατευθύνεται στον γκρεμό», τόνισε η Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης για την ασφάλεια, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπραράταξης είπε:

Τα άλλοθι τέλειωσαν. Οφείλετε να δώσετε επιτέλους ξεκάθαρες απαντήσεις στον ελληνικό λαό. 

«Όσο η κυβέρνηση και ο κ. Τσίπρας συνεχίζουν τη "σκληρή διαπραγμάτευση", τόσο ο λογαριασμός μεγαλώνει για τον ελληνικό λαό», υπογράμμισε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε:

Χωρίς να παραγνωρίσουμε τις διαχρονικά ακραίες απόψεις του ΔΝΤ φέρετε αποκλειστικά την ευθύνη για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης σας. Μαζί με τα ψέματα κολλάτε  και ένα παραμύθι. Για το δράκο του ΔΝΤ λες και πριν ήταν αρνάκι. Όμως δεν πείθει κ. Τσίπρα. Παραμύθι για τους κακούς που απεργάζονται την αποσταθεροποίηση σας και για τους καλούς δικούς σας που έχουν πρόβλημα συνείδησης. 

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι «η ασφάλεια των πολιτών είναι προϋπόθεση για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την κοινωνική συνοχή. Είναι συνταγματική υποχρέωση του Κράτους» και τόνισε ότι:

Το θέμα «Ασφάλεια» δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι σε συντηρητικές λογικές τύπου «Νόμος & Τάξη». Λανθασμένη και βαθιά συντηρητική αυτή η αντίληψη. Τα θέματα ασφάλειας δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πρόσχημα για την αμφισβήτηση των Ελευθεριών και των Δικαιωμάτων των πολιτών. Για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη ασφάλεια και ελευθερία πάνε μαζί. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο. 

«Δεν χωρούν στο θέμα αυτό λαϊκισμοί, εθνικιστικές και φοβικές προσεγγίσεις, που τροφοδοτούν ακροδεξιές εμμονές και τις φασιστικές κραυγές της ΧA», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε ότι «η χώρα είναι εγκλωβισμένη μαζί με εγκλωβισμένους πρόσφυγες σε αυτή. Κατάσταση που δεν αντιμετωπίζεται με σπασμωδικές κινήσεις και θεατρινισμούς».

«Να προσέξετε κ. Τσίπρα γιατί απελπισία και απόγνωση δημιουργούν προβλήματα δεν λύνουν. Μην εξωθείτε με τις κακές συνθήκες τους ανθρώπους στα άκρα», υπογράμμισε και κατέληξε:

Πιστεύω πως καταλαβαίνετε την ευθύνη σας απέναντι στους νησιώτες μας και τους πρόσφυγες. Προστατέψτε γυναίκες παιδιά ανάπηρους κάθε ευπαθή ομάδα. Μιλήστε επιτέλους με ειλικρίνεια, μιλήστε με την ΤΑ, τις τοπικές κοινωνίες. Αυτό θα έκανε μια Κυβέρνηση που βαυκαλίζεται ότι είναι Αριστερή.