«Η Ελλάδα θεωρείται από τις πιο ασφαλείς χώρες», τόνισε ο Πάνος Καμμένος, ενώ εξαπολύοντας επίθεση στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε πως «ενθυλάκωσε τη λογική των τσεκουριών».

Μιλώντας στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την ασφάλεια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σημείωσε πως η συζήτηση γίνεται στην πιο ακατάλληλη χρονική στιγμή, καθώς αρχίζει η τουριστική περίοδος.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο προσφυγικό, επεσήμανε πως όλοι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι καταγεγραμμένοι και υπογράμμισε τη σημασία καταγραφής των ασυνόδευτων παιδιών.

Εξαπολύοντας «πυρά» στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Καμμένος είπε:

Τα λοστάρια έχουν την ίδια λογική με τη λογική των τσεκουριών, που κρατούσε ο Μάκης Βορίδης, και την ενθυλακώσατε στη ΝΔ. 

Επιπλέον, τόνισε ότι η φράση του Κ. Μητσοτάκη «διαλύουμε σήμερα ένα μεταπολιτευτικό ταμπού, μία αγκύλωση που έχει επιβάλλει μία περιθωριακή αριστερίστικη λογική» είναι «αυτό ακριβώς που είπε ο κ. Βορίδης, ως βουλευτής του ΛΑΟΣ, όταν ο Κ. Καραμανλής είπε ότι η Ν.Δ. δεν θα συνεργαστεί με τα άκρα».

«Δέχεστε αυτή την λογική, που βάζει τα άκρα να κάνουν το κουμάντο στη χώρα», εκτίμησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που επέκρινε την ΝΔ ότι μετατρέπει τους πρόσφυγες σε τρομοκράτες όταν συνδέει το προσφυγικό με την ασφάλεια.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε αρνητικά στην πρόταση της ΝΔ να εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο προσφυγικό: «οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν πρόκειται να εμπλακούν αν δεν έχουν τέτοια εντολή από την πολιτική ηγεσία και ελπίζω αυτό να μην χρειαστεί ποτέ».

Ακόμη πρότεινε την χρήση βιομετρικής ταυτότητας για τα χιλιάδες ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, καθώς στο σύστημα εντάσσονται τα στοιχεία όσων είναι πάνω από 18 ετών: «Θα πρέπει να αποφασίσουμε την χρήση βιομετρικών στοιχείων για τα ασυνόδευτα παιδιά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από διακινητές ή για εμπόριο οργάνων».