Ανοιχτό παράθυρο για την δημοπράτηση και πέμπτης τηλεοπτικής άδειας άφησε σε σημερινή συνέντευξή του στην ''Αυγή'' ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι ''αν δημοπρατηθεί σε καλή τιμή η τέταρτη άδεια, θα διαπιστωθεί αν υπάρχει ενδιαφέρον της αγοράς για παραπάνω''. 

Μιλώντας για το Mega ο κ. Παππάς τόνισε: 

 Το εάν το κανάλι θα κατέβει στον διαγωνισμό είναι μια απόφαση που αφορά τους μετόχους. Το ίδιο ισχύει και για την τήρηση ή όχι των δανειακών υποχρεώσεων του καναλιού. Η υπέρμετρη δανειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και το στρεβλό πλαίσιο λειτουργίας τους εκθέτουν τις επιχειρήσεις αυτές στον κίνδυνο χρεοκοπίας τους, όπως τη συγκεκριμένη στιγμή συμβαίνει στο Mega. Για τον λόγο αυτό και προς αποφυγή επανάληψης τέτοιων φαινομένων στο μέλλον, το νέο νομοθετικό πλαίσιο πρωτίστως αποσκοπεί στο να καθιερώσει ένα μοντέλο λειτουργίας των αδειοδοτούμενων τηλεοπτικών σταθμών σε συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και οικονομικής βιωσιμότητας. Έτσι μπορεί να εξασφαλιστεί και η ποιότητα. Ένα κανάλι που έχει πανελλαδική άδεια δεν κάνει παραγωγές και είναι γεμάτο τηλεπωλήσεις, συγχωρείστε με, αλλά δεν ανταποκρίνεται σε αυτό που δικαιούται ο τηλεθεατής.

Απαντώντας στην ερώτηση αν αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημοπρατούνται τέσσερις άδειες υπογράμμισε:

Επιτρέψτε μου να πω το εξής. Η αντιπολίτευση έλεγε ότι κακώς ορίζουμε των αριθμό των αδειών σε τέσσερις. Ότι είναι πολύ λίγες. Ότι αυτό πρέπει να το αποφασίσει η «αγορά». Αυτό είναι ένα επιχείρημα που μπορεί να σταθεί όταν και μόνο όταν δημοπρατηθεί και μάλιστα σε καλή τιμή η τέταρτη άδεια. Τότε θα διαπιστώσουμε αν υπάρχει ενδιαφέρον της αγοράς για παραπάνω. Οι μέχρι τώρα εξελίξεις πάντως δεν δείχνουν να υποστηρίζουν αυτό το επιχείρημα.