Κόντρα ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας και συντονιστή για το Προσφυγικό, Δημήτρη Βίτσα, και στον Σταύρο Θεοδωράκη, σημειώθηκε στη Βουλή, με αφορμή τις καταγγελίες του τελευταίου για οικονομικές ατασθαλίες στη δημιουργία και λειτουργία των hot spots στη Χίο και το Λιτόχωρο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την ασφάλεια, ο κ. Βίτσας, απαντώντας μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του κ. Θεοδωράκη είπε «πάντα εντυπωσιάζομαι από τη μικροπρέπεια» και επεσήμανε:

Κάνουμε προσπάθεια για καταφύγιο, σίτιση και υγιεινή για τους μετανάστες και προσπαθούμε να εκκενώσουμε τον Πειραιά.

Σχετικά με τις καταγγελίες για υπερκοστολογήσεις στη τροφοδοσία είπε ότι δεν ισχύουν, αν και υπάρχουν συμφέροντα που πιέζουν. «Το ξέρετε. Να έρθουν όλοι να ελέγξουν και στο γραφείο μου... Για Χίο μην μιλάτε, σας δόθηκε ολόκληρος φάκελος, πώς δαπανώνται τα λίγα λεφτά που έχουμε», είπε, ενώ για το κάμπινγκ στο Λιτόχωρο ανέφερε ότι στην συνολική τιμή περιλαμβάνονται και οι παροχές σε ρεύμα κι άλλες δυνατότητες, συνολικά 9,5 ευρώ
Ανταπαντώντας, ο επικεφαλής του Ποταμιού επέμεινε στις καταγγελίες του, σημειώνοντας:

Αποδεικνύουμε ότι το Δημόσιο σπαταλάει λεφτά σε ημέτερους. Μπορεί να τα θεωρείτε πενταροδεκάρες.. Για μας δεν είναι επιπόλαια λογιστικά νούμερα. Κάνετε σύμβαση της μιας εβδομάδας και μια συμφωνία για 9,5 τη βραδιά, ενώ ο επίσημος τιμοκατάλογος είναι 4,5. Στη Χίο, το λένε όλοι ότι είναι σκάνδαλο, όλα τα προσέφερε ο Δήμος, ο Στρατός, κι εσείς τα δώσατε με μεγάλη έκπτωση 884 χιλιάρικα... (ήταν 1,5 εκατ.). Και δόθηκαν κι άλλα 423 στην ίδια εταιρεία, κι αντί να απαντήσετε μου μιλάτε με ιδεοληπτικές τάσεις. Ο κόσμος βλέπει σπατάλη.

«Σας ζήτησα να διαβάστε τον τιμοκατάλογο, θα φανεί ότι λέτε ψέματα. Μιλάτε χωρίς να ξέρετε. Έχετε άγνοια κι είναι φανερό ότι δεν ξέρετε. Ο κόσμος σας ακούει και γελάει», ανταπάντησε ο Δημήτρης Βίτσας.