Breaking News

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία

current views are: 7

20 Απριλίου 2016
Δημοσίευση13:27

Τσίπρας: Μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας η ομιλία Μητσοτάκη

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία και το μεταναστευτικό εξαπέλυσε κατά την δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δημοσίευση 13:27’

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία και το μεταναστευτικό εξαπέλυσε κατά την δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την οικονομία και το μεταναστευτικό εξαπέλυσε κατά την δευτερολογία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «μνημείο κινδυνολογίας και καταστροφολογίας» την πρωτολογία του προέδρου της ΝΔ.

Παίρνοντας τον λόγο για δεύτερη φορά στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για την ασφάλεια, ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία σχετικά με το ύψος των μέτρων που έχει πάρει η παρούσα κυβέρνηση και τόνισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει,  ενώ κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι προσπαθεί να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς.

«Εσείς θα παίρνατε 7,7 δις. μέτρα με το καλημέρα – Θράσος να κάνετε συγκρίσεις»

«Θα σας έλεγα κύριοι της αντιπολίτευσης να μην ποντάρετε όλα σας τα λεφτά στην αποτυχία της κυβέρνησης γιατί η αξιολόγηση θα κλείσει», είπε ο πρωθυπουργός, αφήνοντας αιχμές για κάποιους στην αξιωματική αντιπολίτευση που θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση γιατί έχουν συγγενείς σε λίστες.

«Περιμένω να βγουν τα στοιχεία της Eurostat και να απαντήσετε για την καταστροφή», είπε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε: «Αν έλεγα εγώ αυτά που είπε ο κ. Γιούνκερ η πλειοψηφία των ΜΜΕ θα μιλούσε για μονομερείς ενέργειες. Και σας ρωτώ συμφωνείτε ή διαφωνείτε με αυτές τις θέσεις;»

Στη συνέχεια έκανε λόγο για θράσος εκ μέρους της ΝΔ σημειώνοντας ότι «ψηφίσατε  62,92 δισ. μέτρα και μειώθηκε 25% το ΑΕΠ της χώρας. Εμείς 0,3%. Είναι θράσος να κάνετε συγκρίσεις».

Επιπλέον αναφερόμενος στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ για την Πέμπτη αξιολόγηση του προηγούμενου προγράμματος είπε ότι: «7,7 δισ. μέτρα θα παίρνατε με το καλημέρα και μας λέτε ότι φέραμε εμείς την καταστροφή με το πακέτο 5,4 δισ.»

«Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει σε αυτή τη χώρα η υποκρισία», συνέχισε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε: «Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή και θα ήταν πολύ χρήσιμο αν η αντιπολίτευση αναγνώριζε τις ευθύνες της».

«Είναι διχαστικό να μιλάτε για αριστερή λογικής της τρομοκρατίας»

Ο πρωθυπουργός απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τα θέματα τρομοκρατίας και τις αιχμές που άφησε για την Αριστερά λέγοντας πως: «Είναι διχαστικό να μιλάτε για αριστερή λογικής της τρομοκρατίας».

«Έρχεστε να πείτε ότι η τρομοκρατία και η βία έχει αριστερό πρόσημο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε: «Η Αριστερά κ. Μητσοτάκη έχει μία ιστορία αγώνων, έχει υπάρξει θύμα της βίας που οργάνωνε ένα παρακράτος πολλές φορές, το παρακράτος των εθνικοφρόνων. Δεν ανήκει λοιπόν η Αριστερά στο δόγμα της βίας. Δεν έχει καμιά σχέση με τους δήθεν αντιεξουσιαστές που έχουν στο κάτω  -κάτω την πιο εξουσιαστική λογική και αντίληψη.

«Είναι διχαστικό να μιλάτε για αριστερή λογικής της τρομοκρατίας. Η Αριστερά έδωσε και δίνει κ. Μητσοτάκη αγώνες μαζικούς και ειρηνικούς για ελευθερία και δημοκρατία. Αγώνες πάντα χωρίς κουκούλες, τσεκούρια και βαριοπούλες» τόνισε.

«Εσείς είχατε δύο Ειδομένες, σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα»

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία όταν «ότι επί των ημερών σας είχατε δύο Ειδομένες, σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα» και τόνισε ότι «όλοι γνωρίζετε γιατί δεν έχουμε δημιουργήσει οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας στην Ειδομένη, δηλαδή δίπλα στα σύνορα».

Σε ό,τι αφορά θέματα ασφαλείας ανέφερε ότι «τον τελευταίο χρόνο έχουν μειωθεί δραστικά οι σκηνές βίας».

Ειδικά για το κέντρο της Αθήνας σημείωσε ότι «η αντιμετώπιση της παρανομίας δεν έγινε με τη λογική της επιχείρησης σκούπα. Το ζήτημα είναι να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει τις αιτίες που το δημιουργούν».

«Αν πάτε σήμερα στο Πεδίον του Άρεως δεν θα δείτε ούτε ένα πρόσφυγα. Πηγαίντε στην πλατεία Βικτωρίας είναι ανοικτή. Την εποχή του δόγματος της σκούπας δεν υπήρχε αυτό», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Τέλος σημείωσε ότι «θέλω να μείνω στο μήνυμα, που ελπίζω να είναι κοινό, ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ασφαλής», έχοντας εκφράσει νωρίτερα …ικανοποίηση που την ίδια θέση, όπως είπε, εξέφρασε και ο Κυρ. Μητσοτάκης.


σχετικα αρθρα