Όπως μεταδίδει ο δημοσιογράφος Peter Spiegel, αξιωματούχος της ΕΕ "η πρόταση της Ελλάδας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση "διαφέρει σημαντικά από την άποψη των θεσμών". Επιπλέον, ο ίδιος αξιωματούχος χαρακτήρισε "ανοησία" το ενδεχόμενο η ΕΕ να εκταμιεύσει χρήματα προς την Ελλάδα, αγνοώντας το ΔΝΤ και την ελάφρυνση του χρέους. 

"Η πρόταση μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση "διαφέρει σημαντικά" από την άποψη των οργάνων παρακολούθησης παρακολούθησης του προγράμματος διάσωσης" ανέφερε αξιωματούχος της ΕΕ, λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για το δεύτερο νομοσχέδιο που αφορά στο φορολογικό. 

Όσον αφορά τα λεγόμενα "προληπτικά μέτρα" ύψους 3 δισ. ευρώ, επίσημη πηγή της Κομισιόν τόνισε ότι υπάρχει η πεποίθηση ότι "τα μέτρα θα νομοθετηθούν προληπτικά, αλλά δεν θα εφαρμοστούν". 

Η ίδια πηγή, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη, ανέφερε ότι "εάν υπάρξει σημαντική πρόοδος που θα μπορούσε να σημαίνει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, θα μπορούσε να συνεδριάσει το Eurogroup κάποια στιγμή μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα".

Εξέφρασε την ελπίδα, αλλά όχι την προσδοκία, να υπάρξει συμφωνία πριν από το Eurogroup, αν και σημείωσε ότι "στην καλύτερη περίπτωση, οι δύο πλευρές θα έρθουν κοντά σε συμφωνία για το μεγαλύτερο μέρος των υπό διαπραγμάτευση ζητημάτων". 

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος ξεκαθάρισε επίσης πως η συμφωνία μεταξύ των θεσμών και της κυβέρνησης πρέπει να είναι σ’ ένα «συνολικό πακέτο μέτρων» που περιλαμβάνει τα δημοσιονομικά μέτρα, τα πρόσθετα μέτρα για την περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος για το 2018 και τέλος τα υπόλοιπα μέτρα που αφορούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων κ.ά.