Εκλογές το Φθινόπωρο βλέπει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος εκτιμάει επίσης πως τελικά η Φώφη Γεννηματά θα συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ διαμηνύει πως η Ένωση Κεντρώων δεν δίνει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε διαβουλεύεται με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Ο κ. Λεβέντης βλέπει εκλογές «γύρω στο φθινόπωρο», καθώς τότε αναμένει η κυβέρνηση να πιεστεί να πάρει το επόμενο πακέτο μέτρων, στο πλαίσιο της «σαλαμοποίησης» της αξιολόγησης, όπως λέει, που θα ακολουθείται από «υποδόσεις».

«Εμείς θέλουμε να πάρουμε τα 5,5 δισ. που συνοδεύουν την αξιολόγηση χωρίς να κάνουμε καμία μεταρρύθμιση. Και οι ξένοι τώρα λένε αντί για 5,5 να μας δώσουν 1,5 για να μας έχουν στο χέρι και να μας εκβιάζουν για τις μεταρρυθμίσεις. Πάμε για "σαλαμοποίηση" επειδή δεν μας έχουν εμπιστοσύνη και φοβούνται μη χαλαρώσουμε», λέει χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τις συντάξεις δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει τα σχετικά μέτρα, γιατί καμιά από τις προτάσεις που έκανε δεν ελήφθη υπόψη και παραμένουν οι πολλαπλές συντάξεις και το πολύ υψηλό πλαφόν. Είναι αντίθετος στην αύξηση της φορολογίας γιατί είναι μη αποτελεσματική, ενώ για το λεγόμενο «υπερταμείο», λέει ότι πρέπει να γίνει και να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις, έστω και με χαμηλό τίμημα, καθώς θα λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά στην οικονομία, αποφέροντας επενδύσεις και θέσεις εργασίας.