Απάντηση με αιχμές για το παρασκήνιο της απόφασης του δημοψηφίσματος αλλά και για τον λόγο που δεν ζητήθηκε η ψήφιση του πρώτου μνημονίου με 180 βουλευτές δίνει στον Γιώργο Παπανδρέου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βενιζέλος τονίζει πως η απόφαση για να ψηφιστεί το πρώτο πρόγραμμα με 151 βουλευτές ελήφθη από τον κ. Παπανδρέου και το στενό του περιβάλλον. «Επικράτησε η αντίληψη πως πρέπει να προχωρήσουμε μόνοι μας γιατί η ΝΔ δεν μπορεί να συμπράξει και κυρίως γιατί όλοι πίστευαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωνόταν το πρόγραμμα και ότι η Ελλάδα θα ανασυγκροτηθεί και θα ξεπεράσει την κρίση».

Ταυτόχρονα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών απαντάει και στο παρασκήνιο που οδήγησε στην ακύρωση της απόφασης του κ. Παπανδρέου για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. «Τέτοιο δημοψήφισμα δεν μπορούσε να γίνει. Γιατί θα καταστρεφόμασταν καθ οδόν προς το δημοψήφισμα. Δεν θα  υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχε οικονομία, δεν θα υπήρχε τίποτα όρθιο. Δεν μπορούσα ως ΥΠΟΙΚ να μην πω την αλήθεια, ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να πάει σε δημοψήφισμα με ερώτημα “ναι ή όχι στο ευρώ”» τονίζει χαρακτηριστικά.