Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν. Την ώρα που η διαπραγμάτευση μοιάζει να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως ασπάζονται πλήρως την συγκεκριμένη παροιμία, καθώς προετοιμάζουν ήδη τις κινήσεις τους ενόψει της κρίσιμης στιγμής.

Όπου η κρίσιμη στιγμή, δεν είναι άλλη από την ώρα που η συμφωνία θα κλειδώσει και θα πρέπει να ψηφιστούν τα όποια μέτρα περιλαμβάνονται σε αυτά. Άλλωστε, τα μηνύματα που φτάνουν στο κυβερνητικό επιτελείο δείχνουν πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, περιμένοντας να δούνε τι ακριβώς θα κληθούν να ψηφίσουν.

Κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος υποστηρίζουν πως ναι μεν το κλίμα ανάμεσα στους βουλευτές δεν είναι πανηγυρικό, όμως σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις μέρες του περασμένου καλοκαιριού, οπότε και η αγωνία χτυπούσε κόκκινο.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βρεθεί προ εκπλήξεως. Έτσι, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες αμέσως μετά το Πάσχα, έτσι ώστε να μαλακώσει εκείνους που εκφράζουν  επιφυλάξεις για τα μέτρα που θα κλειδώσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές Μαΐου θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπου εκεί ο Πρωθυπουργός θα αναφερθεί διεξοδικά στις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και στο τι κατάφερε να κερδίσει, αλλά και στις απαιτήσεις των δανειστών που απέκρουσε η κυβέρνηση.  

Επίσης, δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε ομαδικές συναντήσεις με βουλευτές ανά εκλογικές περιφέρειες, προκειμένου το μασάζ που θα γίνει να έχει πιο άμεσα χαρακτηριστικά. Πάντως, είναι σαφές πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλήρη αντίληψη των δυσκολιών που έχουν οι βουλευτές του, ιδιαίτερα εκείνοι της επαρχίας που έχουν αμεσότερη επαφή με τους ψηφοφόρους τους.

 Για αυτό τον λόγο, κατά την διάρκεια των επαφών που θα έχει μαζί τους, θα προσπαθήσει να τους εφοδιάσει με όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα ώστε να μπορούν να απαντούν στις επιθέσεις που θα δέχονται εκείνες τις μέρες. Όποτε και αν έρθουν.