current views are: 6

21 Απριλίου 2016
Δημοσίευση02:40

Το νέο κόμμα και οι υποψίες από τα παλιά – Ο δίαυλος Θεοχάρη- Παπαδόπουλου

Ψηλά μπήκε ο πήχης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Δημοσίευση 02:40’

Ψηλά μπήκε ο πήχης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Ψηλά μπήκε ο πήχης στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής θέσεων και διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες συμφώνησαν πως η προσπάθεια θα πρέπει να καταλήξει στην ίδρυση ενός πραγματικά νέου πολιτικού φορέα.

Για να φθάσουν, όμως, έως εκεί τα πράγματα θα πρέπει πρώτα  να ξεπεραστούν μια σειρά από αγκυλώσεις, υποψίες και καχυποψίες: 

  • Οι του Ποταμιού ανησυχούν μήπως μολυνθούν  από το τοξικό ΠΑΣΟΚ.
  • Οι του ΠΑΣΟΚ δεν κρύβουν το άγχος τους πως μπορεί κάποιοι να συμμετέχουν με δεύτερες σκέψεις. Δηλαδή, να χρησιμοποιούν τον διάλογο για να απορρίψουν στο τέλος τη συνεργασία καταγγέλλοντας και απαξιώνοντας για μία ακόμη φορά τη Χαριλάου Τρικούπη.
  • Και όσοι θέλουν νέο κόμμα και δεν το κρύβουν μήπως το ΠΑΣΟΚ τους αφομοιώσει υπό το βάρος των πολιτικών εξελίξεων.

Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Υπάρχει και η άλλη: μια κρίσιμη μάζα στελεχών που έχει κουραστεί από τον παρατεταμένο «εμφύλιο». Ορισμένοι σε ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις έχουν αντιληφθεί ότι η πολιτική αυτονομία ισοδυναμεί με πολυδιάσπαση δυνάμεων και απαξίωση, καθώς ο χώρος εμφανίζει μια εικόνα «επικράτησης των εγωισμών». 

Σε αυτό το μήκος κύματος αντιμετωπίζουν και την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από το Ποτάμι. Οι πληροφορίες που υπάρχουν στα στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι πως ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων είναι σε  επαφή με τον… Αλέκο Παπαδόπουλο

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έχει αποκαλύψει ότι σχεδιάζει νέο κόμμα, αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει τολμήσει. Το ερώτημα είναι αν θα το κάνει τώρα με τον Χάρη Θεοχάρη. Συνομιλητές του, πάντως, τον προειδοποιούν πως «είναι πολύ πιθανό ο κ. Θεοχάρης να χρησιμοποιήσει το νέο φορέα ως όχημα για να καταλήξει στη ΝΔ». Στο πλαίσιο μιας αστικής πανστρατιάς για να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ.


σχετικα αρθρα