«Η Πλεύση Ελευθερίας ξεκάθαρα λέει ότι διεκδικεί την διακυβέρνηση», δήλωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα είναι σε καθεστώς οικονομικής δικτατορίας τα τελευταία έξι χρόνια.

«Η εκτίμηση μου είναι ότι ο Τσίπρας είχε προσυμφωνήσει με τους δανειστές. Είχε προσυμφωνήσει να καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία»,τόνισε, σημειώνοντας ότι ο Πρωθυπουργός «έπρεπε και όφειλε να ξέρει ότι δρομολογούσε τη χώρα προς ένα τρίτο μνημόνιο. Ακόμη και αν δεν το ήξερε μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, εγώ η ίδια του το επισήμανα». 

«Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή το δηλώνει. Αριστερός δεν είναι κανείς επειδή σηκώνει μία σημαία της Αριστεράς. Η Αριστερά είναι πράξη, είναι αγώνας, είναι στάση ζωής» και υπογράμμισε ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί προσβολή για την ιστορία της Αριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στο δημοψήφισμα του καλοκαιριού, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι είναι πραξικοπηματική πράξη η αλλαγή της απόφασης του δημοψηφίσματος και σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε το δημοψήφισμα ελπίζοντας να το χάσει.  

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής πρόσθεσε ότι «η Πλεύση Ελευθερίας έχει ένα σαφές στίγμα, το οποίο αποτυπώνεται και στο σήμα μας, που είναι αυτό το καράβι που αποτελείται από τα τρίγωνα. Τα τρίγωνα έχουν μία μορφή “Δ” και κάθε “Δ” σηματοδοτεί μία αρχή και μία αξία που θέλουμε να υπερασπιστούμε».  

Όπως είπε «αυτό που έχει αξία είναι ο ελληνικός λαός να ανακτήσει την αισιοδοξία, την αυτοπεποίθηση του και να διεκδικήσει ο ίδιος να έχει λόγο και για τον τρόπο που ασκείται η διακυβέρνηση και για κάθε επίπεδο εξουσίας».