current views are: 9

21 Απριλίου 2016
Δημοσίευση11:58

Το Μαξίμου «καρφώνει» το ΔΝΤ: Εκθέτουν το Ταμείο τα στοιχεία της Εurostat

«Πυρά» κατά του ΔΝΤ εξαπολύει η κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εurostat. 

Δημοσίευση 11:58’

«Πυρά» κατά του ΔΝΤ εξαπολύει η κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εurostat. 

«Πυρά» κατά του ΔΝΤ εξαπολύει η κυβέρνηση με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσε η Εurostat. Σύμφωνα με κύκλους του Μαξίμου, το αποτέλεσμα «εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με κύκλους του Μέγαρο Μαξίμου:

Τα αποτελέσματα της Eurostat παρουσιάζουν πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ για το 2015, όταν ο στόχος του προγράμματος που συμφωνήθηκε τον περασμένο Ιούλιο ήταν πρωτογενές έλλειμα 0,25% και οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ ήταν έλλειμα 0,6%.

Με δυο λόγια έχουμε διαφορά από το στόχο 0,95% του ΑΕΠ, δηλ. 1,6 δισ. ευρώ ενώ το ΔΝΤ έπεσε έξω κατά 1,3% του ΑΕΠ, δηλ. 2,3 δισ. ευρώ.

Το αποτέλεσμα αυτό παρά τις δυσκολίες των capitalcontrols αλλά και της προσφυγικής κρίσης δεν ήρθε τυχαία. Ήρθε με σκληρή προσπάθεια, οργανωμένο σχέδιο, και εξορθολογισμό των δαπανών του κράτους.

Τα στοιχεία αυτά βάζουν οριστικό τέλος στο παραμύθι της ΝΔ περί διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε την οικονομία. Επίσης, το αποτέλεσμα αυτό εκθέτει πλήρως τόσο την αξιοπιστία των εκτιμήσεων του ΔΝΤ όσο και όσους μιλούν για την ανάγκη έκτακτων μέτρων για να πιάσει η Ελλάδα τους στόχους του 2018.

 


σχετικα αρθρα