Συμφωνία με το ασφαλιστικό επετεύχθη, σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, πριν από λίγο ανάμεσα στους θεσμούς και την ελληνική κυβέρνηση.

Όπως δήλωσε ο υπουργός εξερχόμενος από το ξενοδοχείο Χίλτον, όπου γίνονται οι συζητήσεις, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τις ελληνικές προτάσεις και αυτό που εκκρεμεί είναι η διαφορά της τάξης των 70 εκατ. ευρώ, για την οποία θα αναζητηθεί τρόπος να καλυφθεί σε τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο:

Σχεδόν κλείσαμε. Δέχθηκαν να μην μειωθούν περαιτέρω, όχι κάτω από τον στόχο των 300 εκατομυρίων. Δέχθηκαν προταση για εργοδοτικές εισφορές. Τα 70 εκατομμύρια που περισσεύουν θα τα βρουν τα τεχνικά κλιμάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για σημαντική εξέλιξη και ιδιαίτερα θετική μια μέρα πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Θεωρείται, δε, σαν ''άσος'' στο μανίκι του  υπουργού Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος θα έχει στα χέρια του ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος εξερχόμενος:

Έχουμε σχεδόν λευκό καπνό. Όπως ήταν αναμενόμενο υπάρχει πολύ πιο μεγάλη σύγκλιση τις τελευταίες ώρες απ' ότι χθες το βράδυ. Πολύ μεγαλύτερη σύγκλιση στο Ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια. Ανοιχτό παραμένει το θέμα του αφορολόγητου. Δεν συζητάμε τη σταδιακή μείωση του. Νομίζω ότι στο Eurogroup μπορεί να υπάρξει μία θετική ανακοίνωση. Θεωρώ ότι θα είναι θετικό σημάδι αν ανακοινωθεί νέο eurogroup οχι απαραίτητα τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματούχο, υπάρχει στα κόκκινα δάνεια και στο ασφαλιστικό, με την ελληνική πλευρά να παίρνει ένα απο τα δύο που διεκδικεί και κατα ποσά πιθανότητα την προστασία πρώτης κατοικίας.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν να παραμενει διαφορα στο αφορολόγητο, ενώ οι επικεφαλής θεσμών αναχωρούν για το Άμστερνταμ προκειμένου να παραστούν στο Eurogroup.