Αποστάσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη για τον διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα πήρε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, «το ΤΑΙΠΕΔ ως Ν.Π.Ι.Δ. έχει τις δικές του αυτόνομες διαδικασίες, που προκύπτουν από το καταστατικό λειτουργίας του. Τα στελέχη του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, που διορίζονται από την κυβέρνηση, κινούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων των συλλογικών κυβερνητικών οργάνων, τα οποία ασκούν και το σχετικό έλεγχο».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του σήμερα στο Real Fm, ο υπουργός Ενέργειας είχε εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση κατά του διοικητή του ΤΑΙΠΕΔ:

Σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τις ακραίες φωνές των δανειστών, έχει να αντιμετωπίσει και αυτούς στο εσωτερικό που ουσιαστικά την σιγοντάρουν. Την τρόικα εσωτερικού. Δεν αναφέρομαι μόνο στους γνωστούς, δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία, αναφέρομαι και σε εξωθεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι υπονομεύουν αυτή τη συζήτηση. Για παράδειγμα στο δικό του σχέδιο που εφαρμόζει στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων το ΤΑΙΠΕΔ.

Συνεχίζοντας, ο κ. Σκουρλέτης μίλησε για τον επικεφαλής του οργανισμού Σ. Πιτσιόρλα, ο οποίος, όπως είπε, «δρα με σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης», ενώ τον χαρακτήρισε λάθος επιλογή:

Το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι ένας μάνατζερ ιδιωτικοποιήσεων, αυτών που έχει συνομολογήσει η κυβέρνηση με τους δανειστές, ουσιαστικά διεκδικεί έναν πολιτικό ρόλο, το βλέπετε από τον πολυσχιδή και πολυπράγμονα κύριο Πιτσιόρλα, ο οποίος κατά τη γνώμη μου κινείται με ένα σχέδιο έξω από αυτό της κυβέρνησης.

Και επειδή δεν έχει αξία αυτά να τα λέω μόνο στο ραδιόφωνο, προσωπικά στην επόμενη συνεδρίαση κυβερνητικών οργάνων, την Δευτέρα μπορεί να γίνει ΚΥΣΟΙΠ, θα θέσω αυτό το ζήτημα. Δεν μπορεί δηλαδή, όταν εμείς συζητάμε για το νέο ταμείο αξιοποίησης, το οποίο διαφοροποιείται από την μέχρι τώρα πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, όπως την υλοποιούσε το ΤΑΙΠΕΔ επί Σαμαρά, να έρχεται το ΤΑΙΠΕΔ και να κινείται αυτονόμως.