Την χαρά του για το γεγονός ότι Ελλάδα και δανειστές είναι κοντά στην αρχή μιας συζήτησης για το χρέος εξέφρασε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε πως σήμερα στη συνεδρίαση «Θα ακούσουμε την πρόοδο που έγινε, ακούω καλά νέα από την Αθήνα» και πρόσθεσε πως «Θα δούμε που είμαστε αν έχουμε κάνει πρόοδο για το περιεχόμενο του προγράμματος και τα επόμενα βήματα. Τότε θα ξεκινήσουμε τη συζήτηση για το χρέος. «Μην περιμένετε κάποια συμφωνία σήμερα». 

Όπως είπε ο Γ. Ντάισελμπλουμ «η συζήτηση για το χρέος είναι κάτι που δεν είχαμε πριν. Είχαμε μια υπόσχεση ότι αν η Ελλάδα προχωρήσει με το πρόγραμμα θα συζητήσουμε μέτρα για το χρέος. Είμαστε στην αρχή αυτής της συζήτησης. Είμαι ένας ευτυχής άνθρωπος που μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συζήτηση».

«Λέτε ότι παίρνει χρόνο αλλά εγώ ξέρω σε άλλες χώρες πόσο καιρό παίρνει μια μεγάλη ασφαλιστική και μια μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση», σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup απαντώντας σε ερώτηση. Ας μην είμαστε σκληροί με τους Έλληνες. Εχουν κάνει πάρα πολύ δουλειά τους τελευταίους μήνες, συμπλήρωσε.

Εξάλλου χθες τη νύχτα ο Γ. Ντάισελμπλουμ εκτίμησε ότι ελληνικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση.