Περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε στο μήνυμά του στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που ξεκίνησε χτες, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Όπως τόνισε ο κ. Γιουνκέρ:

Είναι μεγάλη μου χαρά να παρακολουθώ την αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας. Η Νέα Δημοκρατία έχει δυναμική και προοπτική…Δεν ξεχνώ ότι το κόμμα σας και ο φίλος μου, Αντώνης Σαμαράς, ήταν ένας από τους δύο ηγέτες του ΕΛΚ που με πρότειναν για την προεδρία της ευρωπαϊκής επιτροπής. Γνωρίζω καλά, εκτιμώ ιδιαίτερα και στηρίζω ολόθερμα το νέο σας πρόεδρο, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην προσπάθειά του να οικοδομήσει ένα νέο, δυναμικό και ευρωπαϊκό κόμμα. Περιμένουμε πολλά από τον Κυριάκο και είμαι βέβαιος ότι δε θα διαψεύσει τις ελπίδες σας και τις προσδοκίες μας.

Από την πλευρά του ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι, στο μήνυμά του, εξέφρασε την υποστήριξη του Λαϊκού Κόμματος και την δική του στον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία, ευχόμενος κάθε επιτυχία στις εργασίες του 10ου Τακτικού Συνεδρίου:

Από κοινού, ως μέλη της ίδιας πολιτικής οικογένειας στην Ευρώπη, δεν θα υποχωρήσουμε μπροστά στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε εσωτερικά στις κοινωνίες και εξωτερικά στα σύνορά μας. Γιατί σε τόσο ταραγμένους καιρούς οι αρχές και οι αξίες μας είναι εκείνες που μας αναδεικνύουν στο ύψος των περιστάσεων για τις κοινωνίες και τους πολίτες μας. Για αυτό θα ήθελα να ευχηθώ στην Νέα Δημοκρατία και σε σένα προσωπικά ως Πρόεδρό της, κάθε επιτυχία και να σε διαβεβαιώσω για την ειλικρινή μας πρόθεση να συνεργαστούμε και να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για κάθε Έλληνα, Ισπανό και Ευρωπαίο πολίτη, στην πορεία για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του μέλλοντος μας.