Για αντιλαϊκά μέτρα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Νίκος Καραθανασόπουλος, τονίζοντας πως συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Στην παρέμβασή του ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο 10ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για «βαρβαρότητα του συστήματος» που αποκαλύπτεται από τη στάση των χωρών της ΕΕ απέναντι στους μετανάστες. «Η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο είναι αρνητική εξέλιξη και η παρουσία του στην περιοχή μας προμηνύει κινδύνους» τόνισε επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ εκφράζει την ανησυχία του για τις εξελίξεις.

«Ο ελληνικός λαός με συντονισμένους αγώνες πρέπει να σταθοεί απέναντι σε αυτές τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις» είπε, κάνοντας λόγο και για φοροεπιδρομή και δημιουργία ευνοϊκού περιβάλλοντος για την καπιταλιστική ανάπτυξη και κερδοφορία η οποία θα βασίζεται σε φθηνή εργατική δύναμη χωρίς εργασιακά δικαιώματα και με τον πλούτο στα χέρια των λίγων. «Το ερώτημα είναι τι είδους ανάπτυξη χρειάζεται η ελληνική κοινωνία. Εμείς λέμε καθαρά ότι η μόνη λύση για τον λαό είναι η πρόταση πως πρέπει να κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής με μονομερής διαγραφή του χρέους» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος.

Παρεμβάσεις εκπροσώπων Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ένωσης Κεντρώων και Λαϊκής Ενότητας

Την ανάγκη να στηριχθεί η κυβέρνηση στο δύσκολο έργο της, μια κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, πολεμά το ίδιο σύστημα με τους ίδιους τρόπους που πολέμησε και την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, επισήμανε στην παρέμβασή του στο 10οΤακτικό Συνέδριο της ΝΔ ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας. Ο γραμματέας του κόμματος έθεσε το δίλλημα αν «σκύβουμε το κεφάλι και οδηγούμεθα στο σκοτάδι ενός νέου μεσαίωνα ή αγωνιζόμαστε για μια διαφορετική Ευρώπη της συνοχής και της ευημερίας» επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης τόνισε ο στόχος της παραμονής της χώρας στην ευρωζώνη είναι κοινός.

«Κινδυνεύομε να καταλήξουμε μια αποτυχημένη χώρα» είπε υποστηρίζοντας την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου κυβερνητικού συνασπισμού για να περάσει η χώρα στον ενάρετο κύκλο της παραγωγικότητας και της προόδου. «Πρέπει να εξορκίσουμε τον λαϊκισμό και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας αντί να κατηγορούμε τους ξένους. Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον λαό. Το μέγα ζήτημα για τη χώρα μας είναι η πολιτική σταθερότητα» δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος τόνισε πως χρειάζεται όσοι είναι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας να συνεργαστούν. Ο κ. Θεοχαρόπουλος επισήμανε την ανάγκη να υπάρξουν ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις τονίζοντας πως χρειάζεται σύγκρουση με όσους επιθυμούν τη στασιμότητα. «Σήμερα χρειάζονται πολιτικές που θα καταλήγουν στη μείωση των ανισοτήτων» τόνισε, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης και την αντικατάστασή της από μια κυβέρνηση συναίνεσης με πρόσωπα κοινής αποδοχής. «Ο κ. Τσίπρας είναι μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Εξάλλου, ο Κώστας Ήσυχος εκπροσωπώντας τη Λαϊκή Ενότητα περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας χωρίς να κρύψει την ανησυχία του και για την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή μας.