Μητσοτάκης: Η Ελλάδα με νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα με νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ μίλησε πριν από λίγο σε πάνελ που διοργάνωσε η Γραμματεία Διεθνών Θέσεων του κόμματος με θέμα "Ευρωπαϊκές προκλήσεις το 2016".

Με αφορμή την επιτυχία της Κύπρου να επιστρέψει στις αγορές ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι " απέδειξε πως όταν υπάρχει βούληση, θέληση, σχέδιο και πρόγραμμα, μπορεί μια χώρα να βγει από το μνημόνιο συντομότερα".

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε πως η πρώτη πρόκληση για την Ευρώπη ήταν και παραμένει αυτή της ατελούς ευρωπαϊκής νομισματικής ένωσης.

Ως δεύτερη μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη ανέφερε τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού.

"Δυστυχώς η Ευρώπη απέδειξε ότι δεν είχε τα απαραίτητα γρήγορα αντανακλαστικά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου", συνέχισε επισημαίνοντας πως το επόμενο πεδίο δοκιμασίας είναι πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τη φύλαξη των ευρωπαϊκών συνόρων.

Επ´αυτού ο κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως πρόταση που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, την ενιαία φύλαξη χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων.

"Η Ελλάδα, η χώρα που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μεγάλης μάχης μεταξύ των δυνάμεων του λαϊκισμού και της κοινής λογικής, η δική μας χώρα θα δώσει το μήνυμα στην Ευρώπη ότι ο λαϊκισμός, οι εύκολες υποσχέσεις δεν μπορεί να είναι η απάντηση στα προβλήματα. Το εκκρεμές του λαϊκισμού θα κινηθεί πίσω σε πολιτικές κοινής λογικής και μετριοπάθειας", συνέχισε.

Είπε επιπλέον ότι η ΝΔ είναι "η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εξασφαλίσει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά".

Τόνισε παράλληλα ότι η Ευρώπη, παρά τα προβλήματά της, εξακολουθεί να παραμένει το καλύτερο μέρος στον κόσμο που μπορεί να ζει κανείς και πως ο ίδιος οραματίζεται την Ελλάδα ισότιμο μέλος της ΕΕ.

"Η ΝΔ και η Ελλάδα με νέα κυβέρνηση της ΝΔ θα έχει ισχυρό και πρωταγωνιστικό ρόλο", συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο