Σαφή προειδοποίηση ώστε η Ν.Δ. να μην εκτραπεί σε «αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές» απηύθυνε η Όλγα Κεφαλογιάννη, επιμένοντας ότι το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είναι η μεγάλη παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού, «που μπορεί να συνθέτει και να ενώνει ευρύτερες πολιτικές δυνάμεις στο κέντρο του πολιτικού φάσματος... αυτή ήταν και είναι η δύναμη μας, να μπορούμε να είμαστε οι εκφραστές των μεγάλων κοινωνικών πλειοψηφιών.

Σε μία, μάλιστα, ακόμη αναφορά της, με ιδιαίτερο εσωκομματικό νόημα, προσέθεσε ότι αυτή τη σύνθεση την πέτυχε «με απόλυτη επιτυχία ο Κώστας Καραμανλής, γνήσιος εκφραστής του μέτρου και της μετριοπάθειας».

Η βουλευτής της Α' Αθήνας, έκανε λόγο για δύο προϋποθέσεις προκειμένου η Ν.Δ. να επιτύχει την έξοδο της χώρας από την κρίση:

πρώτον, τη συγκρότηση ενός «ξεκάθαρου εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης, που δεν θα αντιγράφει αποτυχημένες νεοφιλελεύθερες συνταγές αλλά θα υπερασπίζεται τις βασικές λειτουργίες ενός σύγχρονου κράτους πρόνοιας , θα βάζει φρένο στην διαδικασία της ολοκληρωτικής απορρύθμισης αγοράς και εργασιακών σχέσεων και θα στηρίζει τη μεσαία τάξη και την ελληνική οικογένεια» και

δεύτερον, τη λειτουργία του κόμματος με ανοικτές, δημοκρατικές διαδικασίες, «με όργανα που συγκαλούνται και συνεδριάζουν, οργανώσεις που λειτουργούν εύρυθμα, αποφάσεις που παίρνονται συλλογικά, πολιτικές που χαράσσονται πλειοψηφικά».