current views are: 8

23 Απριλίου 2016
Δημοσίευση19:30

Γεροβασίλη: Θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία

Αντικρούει στο νομικό σύστημα της Ελλάδας το ενδεχόμενο νομοθέτησης προληπτικών μέτρων τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Δημοσίευση 19:30’

Αντικρούει στο νομικό σύστημα της Ελλάδας το ενδεχόμενο νομοθέτησης προληπτικών μέτρων τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Αντικρούει στο νομικό σύστημα της Ελλάδας το ενδεχόμενο νομοθέτησης προληπτικών μέτρων τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

«Η κυβέρνηση τηρεί στο ακέραιο τις απαιτήσεις της συμφωνίας του καλοκαιριού, ξεπερνώντας μάλιστα τους στόχους. Το ίδιο οφείλουν και όλες οι υπόλοιπες πλευρές. Ήδη από τη συμφωνία του καλοκαιριού προβλέπονταν διορθωτικές κινήσεις αν και όταν διαπιστωθεί απόκλιση από τους στόχους. Έχουμε επιτύχει υπεραπόδοση στην κάλυψη των στόχων, κάτι που αποδεικνύεται χωρίς αμφιβολία και από τα στοιχεία της EUROSTAT. Η προληπτική νομοθεσία κάτω από δεκάδες προϋποθέσεις, εκτός του ότι αντικρούει στο νομικό σύστημα, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία, προκαλώντας εμπόδια στην οικονομία και τις επενδύσεις. Τελικά δηλαδή να έχει υπονομευτικό αποτέλεσμα στο ίδιο το πρόγραμμα. Εμείς αποδείξαμε ότι επιτυγχάνουμε και ότι ανατρέπουμε τις προβλέψεις προς το καλύτερο. Το ΔΝΤ αντιθέτως είναι γνωστό πόσες και πόσο αποτυχημένες προβλέψεις έκανε» αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Γεροβασίλη.

Υπογραμμίζει πως με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εκταμιεύεται η δόση και αρχίζει η συζήτηση για την απομείωση του ελληνικού χρέους ενώ επισημαίνει πως θα μείνουν με την όρεξη όσοι προσβλέπουν σε ρωγμές στην κυβερνητική πλειοψηφία.

«Η κυβέρνηση υλοποιεί μία συμφωνία την οποία έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού, σεβόμενη τους κανόνες της δημοκρατίας – σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, οι οποίες έφερναν μνημόνια, έχοντας παραπλανήσει τον ελληνικό λαό και καταστρατηγήσει το προεκλογικό τους πρόγραμμα» αναφέρει και τονίζει πως « η αποτελεσματικότητά μας είναι αποδεδειγμένη με χειροπιαστά στοιχεία, έχοντας για πρώτη φορά επιτύχει υπεραπόδοση στην τήρηση των όρων συμφωνίας και με πιο θετικές οικονομικές επιδόσεις από τις προβλέψεις (με στοιχεία της EUROSTAT, 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα, αντί για 0,25% έλλειμμα και οριακή ύφεση 0,2%, αντί για 0,7% του ΑΕΠ το 2015)» .

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος και στο συνέδριο της ΝΔ ζήτησε εκλογές η κ. Γεροβασίλη ανέφερε πως «θέλει την εξουσία εδώ και τώρα, φοβούμενος την επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης, οπότε και η ακραία καταστροφολογική ρητορική του δεν θα έχει καμία αξία, φαίνεται ότι εύχεται να πραγματοποιηθούν οι τρομολαγνικές προβλέψεις του για την οικονομία. Δεν αρκείται στο να υπερασπίζεται τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, αλλά προσφεύγει και σε ανεύθυνες ακροδεξιές κορώνες περί «τάξης και ασφάλειας. Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία αναστολή στην αξιοποίηση κάθε μέσου και την υιοθέτηση ακροδεξιάς ατζέντας για την κατάληψη της εξουσίας».

Για την ψήφιση των νομοσχέδιων (ασφαλιστικό –φορολογικό) η κ. Γεροβασίλη αναφέρει πως η Βουλή, ως είθισται, θα διακόψει για το Πάσχα, οπότε η συζήτηση στην Ολομέλεια θα γίνει μετά το Πάσχα με την επανέναρξη των εργασιών.


σχετικα αρθρα