Η συζήτηση που έχει ξεκινήσει, η επιτροπή που έχει συσταθεί και όλες οι συναντήσεις, όλα τα ραντεβού των στελεχών προσπαθούν να δώσουν κατεύθυνση στο εγχείρημα. Ήδη πάντως έχουν αρχίσει οι αμφιβολίες για το κατά πόσο θα μπορέσει να προχωρήσει αυτή η δομή. 

Οι γκρίνιες και από τη ΔΗΜΑΡ και από το Ποτάμι είναι πολλές κυρίως γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει τον πρώτο λόγο. Στις συζητήσεις που γίνονται ακόμη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ βάζουν κρίσιμα ερωτήματα με πρώτο τι θα γίνει αν η κυρία Γεννηματά δεν είναι εκείνη που θα ηγηθεί της προσπάθειας

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει πως θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του επικεφαλής του νέου εγχειρήματος . Τα προγνωστικά λένε πως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει και μάλιστα άνετα να ηγηθεί εκείνη του σχήματος έπειτα από τις διαδικασίες που θα γίνουν στη βάση. Αυτό με δεδομένο πως δε θα υπάρχει άλλος ισχυρός υποψήφιος. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και αν θα επιδιώξει την επανένταξη στο χώρο μέσω μιας υποψηφιότητας του για την προεδρία. Το ερώτημα που βάζουν λοιπόν στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι τι θα πράξει η κυρία Γεννηματά αν δεν καταφέρει παρά τις προβλέψεις να εκλεγεί πρόεδρος του νέου σχήματος; Αν η κυρία Γεννηματά δεν εκλεγεί λέει τη δυνατότητα να αποσύρει το ΠΑΣΟΚ από το σχήμα και να κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, έτσι κι αλλιώς χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν υφίσταται το σχήμα . 

Οπότε στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι εκείνα που στην πραγματικότητα έχουν σπείρει τις αμφιβολίες στους συντρόφους τους από το Ποτάμι και τη ΔΗΜΑΡ . Είναι μια ωραία ατμόσφαιρα .