Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα του 10ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

"Περάσαμε δύσκολα, αλλά τα περάσαμε με το κεφάλι ψηλά. Είμαστε εδώ ενωμένοι και στο κατώφλι μίας νέας νίκης. Για την παράταξη, τις ιδέες, τα ιδανικά μας, την πατρίδα μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει παντού. Το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα έχει γίνει το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ο λαός συγκρίνει αυτά που χτίσαμε με αυτά που αυτοί γκρεμίζουν. Λάθη έγιναν από όλους. Και αυτοί που κυβέρνησαν και αυτοί που δεν κυβέρνησαν. Ευθύνονται όσοι δεν τόλμησαν τις μεταρρυθμίσεις, αλλά και όσοι λυσσαλέα αντιστάθηκαν. Ευθύνονται όσοι ενέδωσαν στους πειρασμούς του λαϊκισμού, αλλά ευθύνονται και όσοι με ντουντούκες πρωτοστάτησαν στο λαϊκισμό", τόνισε.

Στη συνέχεια επεσήμανε πως η ΝΔ υποστήριξε την ευρωπαϊκή ένταξη και στήριξε τις μεταρρυθμίσεις και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση: «Είμαστε η παράταξη της ευθύνης. Ο Κώστας Καραμανλής τους είχε προειδοποιήσει. Ψέματα εμείς δεν είπαμε. Το 2010 και 2011 στηλιτεύσαμε τα λάθη του Μνημονίου. Εμείς διαπραγματευτήκαμε τη διόρθωση μέτρων και εφαρμόσαμε ως κυβέρνηση το διορθωμένο δεύτερο Μνημόνιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε μαθαίνει από τα λάθη του. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ίδιο ένα λάθος. Είναι το ατύχημα που δεν έπρεπε να συμβεί. Ο Έλληνας γνωρίζει ποιος έλεγε την αλήθεια και ποιος τον κορόιδευε κατάμουτρα. Ο κ. Τσίπρας μας λέει το απίστευτο. Πως όλα πάνε καλά. Μετακόμισε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Έφερε την Ελλάδα σε ύφεση και καμαρώνει από επάνω. Μας είπε σε capital controls και θέλει να του πούμε και μπράβο. Σήμερα διογκώνονται συνεχώς τα χρωστούμε του δημοσίου σε ιδιώτες.

Έχει πάρει τα διαθέσιμα. Και τώρα ονειρεύεται πως έφτιαξε και αυτός πλεόνασμα. Εμείς φτιάξαμε πραγματικά πλεονάσματα. Τι σύγκριση προσπαθεί να κάνει ο καημένος. Θυμάμαι έλεγαν προεκλογικά πως δε θέλουν το ΦΠΑ στο 23%. Εννοούσαν πως το θέλουν στο 24% που το έφεραν τώρα… Τώρα μας λέει και το άλλο παραμύθι. Ότι δήθεν τα ίδια μέτρα θα ήμασταν υποχρεωμένοι να τα παίρναμε κι εμείς. Άλλα εμείς βγαίναμε από τα Μνημόνια. Από την ώρα που μας οδήγησε σε εκλογές ο κ. Τσίπρας άρχισε η μεγάλη ζημιά. Πέρα από το τρίτο Μνημόνιο τώρα του έχουν βάλει και κάβα Μνημόνιο. Αυτό κι αν λέγεται διαπραγμάτευση. Από το 1,5 δις που ζητούσαν από εμάς τώρα ζητούν δώδεκα δις. Αυτός είναι ο λογαριασμός της πρώτης φοράς Αριστερά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.