Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο εξαπέλυσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατά τη συζήτηση του ασφαλιστικού στην αρμόδια επιτροπή του κοινοβουλίου.

Η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης υποστήριξε ότι οι προωθούμενες διατάξεις θα καταστήσουν τον Γ. Κατρούγκαλο ως «μακελάρη» των εργαζομένων και των συνταξιούχων.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα κρατικά ταμεία και πάλι άδειασαν και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «όσο διαπραγματεύεστε τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα για τη χώρα».

«Η περσινή διαδικασία στραγγίσματος κάθε αποθεματικού ξεκίνησε και φέτος με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, του ΟΑΕΔ και των νοσοκομείων. Αποθεματικά χρωστούμενα μια που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου έχουν εκτοξευτεί. Τα μαζεύετε γιατί δεν έχετε να πληρώσετε συντάξεις» σημείωσε η Εύη Χριστοφιλοπούλου και σε άλλο σημείο της τοποθέτησής της υπογράμμισε ότι «το ασφαλιστικό αυτό θα ήταν αχρείαστο».

Τέλος κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο λέγοντας πως «ενώ έχετε γίνει οι «yes men» της Ευρώπης, μέσα στη χώρα παριστάνετε ακόμη τους αντιστασιακούς "του γλυκού νερού"».