current views are: 6

26 Απριλίου 2016
Δημοσίευση04:44

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό

Συνεχίζεται σήμερα Μ. Τρίτη στην Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Δημοσίευση 04:44’

Συνεχίζεται σήμερα Μ. Τρίτη στην Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. 

Συνεχίζεται σήμερα Μ. Τρίτη στην Βουλή η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις νέες ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και το φορολογικό

Στις 10.30 άρχισε η ακρόαση φορέων (β’ συνεδρίαση), ενώ θα ακολουθήσει την Πέμπτη 5 Μαΐου στις 11.00 το πρωί η κατ’ άρθρον συζήτηση (γ’ συνεδρίαση) και την επομένη ημέρα, Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 το πρωί η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου (δ’ συνεδρίαση). Ωστόσο για την Ολομέλεια δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει ποιες μέρες θα συνεδριάσει. 

Χθες η συζήτηση εκτυλίχθηκε σε υψηλούς τόνους, με την κυβέρνηση από την μία πλευρά να κάνει λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση εθνικής σημασίας και να διαβεβαιώνει ότι στόχος είναι η δίκαιη ανακατανομή των βαρών και η προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, και την αντιπολίτευση από την άλλη να την κατηγορεί ότι διαλύει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.  

Ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, έκανε λόγο για «εθνικής σημασίας μεταρρύθμιση σε ό,τι αφορά το σύστημα συντάξεων», τόνισε ότι έχει καθυστερήσει τόσο πολύ που έγινε «ωρολογιακή βόμβα που συνεχώς χτυπά», ενώ διαβεβαίωσε ότι προστατεύονται πλήρως οι κύριες συντάξεις. Ο κ. Κατρουγκάλος, μίλησε για αδιέξοδο και χαοτική κατάσταση που κληρονόμησε η σημερινή κυβέρνηση, τόσο σε ό,τι αφορά τα ελλείμματα των ασφαλιστικών οργανισμών όσο και στον ανορθολογικό τρόπο κατανομής των συντάξεων, που δεν εξασφάλιζαν ούτε την ισονομία ούτε την αποτελεσματικότητα του ασφαλιστικού συστήματος.

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι δημιούργησε με τις πολιτικές της «ένα εκρηκτικό δημοσιονομικό “κοκτέιλ”», φέρνοντας όπως είπε, νέα μέτρα ύψους 3,6 δισ. ευρώ, ενώ χαρακτήρισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «κερασάκι στη τούρτα» των αντιλαϊκών μέτρων.


σχετικα αρθρα