Έντονους φόβους για νέο Ιούλιο του 2015, εκφράζουν στη ΝΔ, μετά και το τελευταίο σάρωμα των αποθεματικών των νοσοκομείων, του ΟΑΕΔ και της Βουλής.

Μάλιστα τα στελέχη της Συγγρού μόλις έγινε γνωστό ότι ο Νίκος Βούτσης έδωσε τη συγκατάθεσή του για τη μεταφορά 67 εκατ. ευρώ από το Ταμείο της Βουλής στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και το ότι έχουν μπει στο στόχαστρο τα αποθεματικά του Ταμείου Νομικών και του ΕΟΠΥΥ, έκαναν λόγο για "νέο ριφιφί" και επανέλαβαν προς τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ" το "φύγετε" του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ανησυχία των γαλάζιων στελεχών εντείνεται και από τις δηλώσεις των ξένων αξιωματούχων, όπως αυτές του Κλάους Ρέγκλιγκ που επεσήμανε ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα γίνεται για άλλη μια φορά οριακή.

λλωστε, όπως υπενθυμίζουν από τη ΝΔ και οι ίδιοι οι πολίτες, όπως καταγράφηκε σε δημοσκόπηση που έγινε μάλιστα και από το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή, σε ποσοστό 72% θεωρούν ότι η ασφάλεια των καταθέσεών τους δεν είναι και τόσο εξασφαλισμένη, ενώ το 75% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει στους επόμενους 12 μήνες.

Απέναντι στην ασφυξία που έχει προκαλέσει, όπως λένε, η κυβέρνηση στην οικονομία και στη χώρα, από τη ΝΔ με τη λήξη της απεργίας των δημοσιογράφων, θα ξεκινήσουν μια επιθετική επικοινωνιακή στρατηγική για τη "συμφωνία αλήθειας", που παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης στο 10ο τακτικό Συνέδριο του κόμματος. "Εμείς δεν κλαίμε πάνω από το χυμένο γάλα της κρίσης, αλλά στοχεύουμε πως θα δουλέψει η χώρα ξανά", λέει σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ, στους συνομιλητές του.

Αυτό που επισημαίνεται έντονα στις τελευταίες συσκέψεις του γαλάζιου επιτελείου υπό τον κ. Μητσοτάκη, είναι πως το Μέγαρο Μαξίμου, έχει καταφέρει να περάσει την αίσθηση στην κοινωνία και στους πολίτες "ότι όλοι ίδιοι είμαστε" στη λογική "όποιος και να έρθει δεν μπορεί να κάνει τίποτε διαφορετικό, τα ίδια θα κάνει και χειρότερα". Για να αντιμετωπιστεί αυτό, αποφασίστηκε η ΝΔ να στέλνει το μήνυμα πως "η πολιτική δημιούργησε το πρόβλημα-η πολιτική θα το λύσει".

Στο πλαίσιο αυτό η Συγγρού θα επιχειρήσει να επικοινωνήσει στους πολίτες, πως υπάρχει Ελληνικό Σχέδιο Εξόδου από την κρίση, ένα Σχέδιο Ανάπτυξης με πρώτη βάση τις 25 προτάσεις της "συμφωνίας αλήθειας", που αφορούν πολιτικές για τη φορολογία και τα κόκκινα δάνεια, μέχρι τις επενδύσεις, την ενίσχυση των επιχειρήσεων, την αξιολόγηση του δημοσίου και την ασφάλεια.

Παράλληλα θα συνεχιστεί η σφοδρή επίθεση προς την κυβέρνηση, την οποία τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα προσπαθήσουν να στριμώξουν μέσα στη Βουλή, ενόψει της ψήφισης του νέου ασφαλιστικού. "Είναι η πρώτη φορά που έρχεται νομοθέτημα για μείωση συντάξεων χωρίς αναλογιστική μελέτη", είναι ένα από τα επιχειρήματα των γαλάζιων βουλευτών που ήδη εξαπολύουν πυρά προς τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ότι φέρνουν προς ψήφιση τα αμετάφραστα κείμενα που τους δίνουν οι δανειστές.