Σφοδρότατη επίθεση κατά της κυβέρνησης για την κατάσταση στον χώρο της Υγείας εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, κατά την επίσκεψή της στο νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά.

Η κυρία Γεννηματά κατηγόρησε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι γκρεμίζει ό,τι έχει μείνει όρθιο στο νευραλγικό για την κοινωνία αυτόν τομέα, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση στο νοσοκομείο «τραγική», καθώς όπως είπε, ο χρόνος αναμονής για τους ασθενείς που έχουν ανάγκη από ακτινοθεραπεία, ξεπερνάει τους δύο μήνες, ενώ οι ελλείψεις σε φάρμακα, σε υλικά και σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες. Μόνο στο νοσηλευτικό προσωπικό οι ελλείψεις ξεπερνούν τους 140 ανθρώπους.

«Δυστυχώς έχει εγκαταλειφθεί ο χώρος της υγείας. Η κυβέρνηση φτάνει τώρα, την ώρα που ξεπερνούν το 1 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσοκομείων, να παίρνει και τα αποθεματικά τους για να αντιμετωπίσει τρέχουσες δαπάνες. Το πάθημα του 2015, δυστυχώς, δεν τους έγινε μάθημα», τόνισε η κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «εξακολουθούν την ίδια τακτική. Διαπραγματεύονται δήθεν σκληρά. Ο λογαριασμός μεγαλώνει και τον λογαριασμό τον πληρώνουν οι πολίτες με νέα μέτρα, με νέα μνημόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τώρα ετοιμάζεται για το 4ο μνημόνιο. Δυστυχώς δεν είναι μόνο ψεύτες είναι και ανίκανοι».